Abort · Betraktelser · Jesus

Dagens uppmuntran: “Naturligtvis är du religiös!”

När det kommer till kommentarer och diskussioner på nätet som handlar om exempelvis abort, så kommer det ofta någon som ska säga något i stil med “Suck.. naturligtvis är du religiös! Det kunde man ha förstått!” .

Jag brukar inte hänge mig åt diskussioner på nätet så ofta längre, men när den här typen av kommentar kommer upp så är det ändå som ljuv musik i mina öron. Vi tillhör ett folk, som följer en Kung, som försvarar liv som världen spottar på. Och folk känner igen oss för vi gör det. Naturligtvis tillhör de oföddas försvar Jesus från Nasaret. Det kunde man ju ha förstått.

Så det här inlägget skriver jag för uppmuntran till någon eller några. Det är ingen förolämpning när de säger detta, även om den som säger det tror det. När det kommer till diskussioner på nätet, så är mitt råd att begränsa hur mycket energi man lägger på det, och att lära sig att sätta punkt och dra sig ur utan att ha “vunnit” diskussionen. Vi är inte där för att övertyga, det är Helig Andes uppgift. Vad vi kan göra är att så frön och vattna, och att reflektera en liten ljusglimt från Han som vi tillhör, Han som älskar de värnlösa.

Ha en fin nationaldag folk!

Från nationaldagen i Kungälv 2021, den bästa nationaldag som jag haft.

One thought on “Dagens uppmuntran: “Naturligtvis är du religiös!”

  1. “Suckar har blivit mitt dagliga bröd”, sa Job (3:24)
    Nu kanske inte Job just här menade att han livnärde sig på andras suckar men varför inte… Om vi nu kan se och tolka några av våra medmänniskors suckar som positiva tecken på att vi är ute och traskar på en välsignad väg, ja, då kanske man även kan leva på en sådan ‘positiv’ suck ett par dagar 😉
    Fint reflekterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *