Kristendom · Kyrkoliv

Tre dagars fasta för Sverige, från och med på en gång

En vän gav mig den här länken och jag vill posta den här. Det är en kvinna, vid namn Selma Gamaleldin, som utlyser en tre dagars fasta för Sverige. Jag har aldrig sett henne förr och vet inte vem hon är sedan tidigare men tycker att det är ett bra initiativ.

Fastan som utlyses är från idag måndag kl 17 (strunt samma om man råkar släntra efter!) till torsdag kl 18. Se videon för tanke bakom.

Fasta kan man göra på flera sätt, om man av något skäl inte kan eller vill avstå mat. Själv ammar jag till exempel, så jag vill inte avstå mat helt. Men även fast jag själv tycker att den rejäla fastan är att avstå mat, så finns det annat bra som man kan göra för att böja sitt fokus mot Gud. Till exempel att avstå småätande, välja bort vardagens tidsbovar och distraktioner, och i stället avsätta mer tid åt Bibeln och att be.

2 thoughts on “Tre dagars fasta för Sverige, från och med på en gång

  1. Selma Gamaleldin följer jag på Facebook, tycker hon skriver mycket som är bra! Hon blev sparkad från sitt jobb som lärare på grund av att hon vägrade kalla en sjuårig pojke för hen. Hon har blivit intervjuad om det på bla Swebbtv och Modiga människor!

  2. Jag brukar ha sociala medier fasta. Speciellt på sommaren. Förra sommaren hade jag fasta på bloggen och sociala medier. Jag var med aktiv via sms, Whatsapp, skype och messenger. 📱

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *