Bilder · Illustrationer

Kort om bloggveckan

Nu är bloggveckan slut!

Jag tänkte börja med att berätta vad jag tycker är utmanande. Att fatta mig kort och tydligt är enligt mig den största utmaningen. Någon frågade vad man helst skulle vilja ha på gravstenen: “Snygg men vag”, eller “Torr men tydlig” och jag hade helt klart valt det sista.

Det svåraste att formulera var hur min nya syn på abort är en del av ett helt nytt sätt att se på människan och livet, ett synsätt som jag vare sig kan eller vill byta bort. Att betraktas som en idiot av många känns dåligt, men inte lika dåligt som det känns att vara för abort.

Det viktigaste tyckte jag var att föra fram budskapet om varför Jesus är den centrala nyckeln i kristen tro. Många tror att han bara var en lärare eller hippie. Då missar man att han är Guds son och att han inte bara går på vatten. Han går även….. att lära känna.

Jag vill skriva om sådant som jag hade behövt höra när jag själv var sökare, och sökte i vad man kan kalla New Age. Jag var länge där och trampade eftersom den rörelsen är tydlig med den andliga aspekten. De lockar med guldigt tingeltangel, spännande tillbehör, en hel uppskog av utföranden och tekniker, men alltihop leder bort från Gud.

Jag gillade upplägget med en bloggvecka och kommer försöka göra om det vid tillfälle.
Tack till er som har stöttat bloggen och på olika sätt uppmuntrar! Tipsa gärna vidare om bloggen om tillfälle ges.

Här får ni några opublicerade illustrationer som inte passade in.

4 thoughts on “Kort om bloggveckan

  1. Tack för en vecka av dagliga, intressanta, rättframma och tänkvärda reflektioner kring livet. Formulerat varierat, både långt och kort. Torrt vet jag inte, men tydligt. Tydligt pekat på Jesus. Håller vi med går vi till Jesus för att tacka och lära mer. Är det något vi upplever tveksamt – eller kanske inte håller med om – ja, då går vi också till Jesus för att stämma av och lära mer 👍

  2. Tycker alltid att du är väldigt välformulerad i dina inlägg! Och jag älskar också dina roliga illustrationer 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *