Betraktelser · Jesus · Kristendom · mirakel · Psykisk ohälsa · Vittnesmål om Jesus

Säger alla Guds namn varje dag?

Jag ska berätta varför jag tycker att den här killens video låter logisk.

Sammanfattning: Killen i videon berättar att namnet som Gud berättar för Mose är YHVH. Detta tolkas som “Jag Är”, samtidigt som det kan tolkas som ljudet av in- och utandning. Det betyder att alla, även ateister, säger Guds namn hela sina liv till de dör.

Jag tar sociala medier-undervisning med en nypa salt men när det kommer till det han säger så skulle det inte förvåna mig om det stämmer.

Från att ha svårt att andas (inte fysiskt men så starkt att det var fysiskt påtagligt) så har jag, sedan jag blev frälst, haft lätt att andas. Jag har skrivit om det bland annat i inlägget “Gud eller nervsjukdom?”.

Så här skriver jag i inlägget: “När jag blev frälst drog Jesus upp mig ur det vattnet och satte mig på land, och det var som att det var där och då som jag drog mitt första ordentliga andetag.”

När jag och min make blev ihop brukade jag vilja att han la sin hand på min bröstkorg för jag ville så gärna att något skulle kunna lindra knuten, smärtan och mörkret som fanns där. Det gick naturligtvis inte.

Men efter att Jesus förlät mig allt och gav mig det nya livet har jag velat lägga min mans hand på min bröstkorg för att jag vill att han ska känna värmen därifrån.

Andningen har jag med mig varje dag, och den påminner mig om honom, och därför tycker jag att det killen i videon säger låter logiskt.

Hjärta mot hjärta

4 thoughts on “Säger alla Guds namn varje dag?

 1. ”Men efter att Jesus förlät mig allt och gav mig det nya livet har jag velat lägga min mans hand på min bröstkorg för att jag vill att han ska känna värmen därifrån.”

  Så otroligt vackert! <3

 2. Låter logiskt, det blir lite Guds fingeravtryck på oss.
  Varje andetag är en gåva(även om alla inte tycker det i stunden). Det första ett barn brukar lära sig att säga är oftast mamma och pappa. Fint att redan innan det så säger de sin Gud faders namn.
  Det roar mig också lite att envisa ateister konstant i så fall säger hans namn i och med att de andas:) och om de får veta det, vad ska de då göra..sluta andas?😄

 3. Jag är frälst men inte har det blivit lättare att andas, att leva. Lever med social fobi, ångest och periodvis depressioner. Min tro har jag haft i över 20 år men känner inte av friden du alltid beskriver så vackert. Varför tror du det? Genom mina psykiska sjukdomar kommer ju så mycket synd ex rädsla & ilska och det vill ju inte Gud att vi syndar så hur jag borde kunna bli frisk tack vare tron eller!? Vill slippa leva i detta fängelse som är min hjärna 😞 ibland slår det mig om jag verkligen är frälst då om jag inte känner den där friden men jag vet ju att jag är det tack vare det Jesus gjorde inte vad jag inte klarar av. Förlåt att jag öser ur mig men det låter alltid så obeskrivligt fint när du beskriver ditt före & efter och jag vill också ha det så. Tron är det enda som betyder nåt för mig varför är det då så svårt..

  1. Du är frälst genom tron , inte genom känslor eller välmående. Vi har olika liv du och jag, och det är därför vi upplever saker olika eller i olika ordning. Vi vet ju inte heller vad jag kommer behöva gå igenom innan den dagen Jesus kommer tillbaka. Jag har skrivit lite tankar kring att jag blev fri från depressionen , medan andra inte blir det: https://www.hejsonja.se/2021/01/21/varfor-blev-jag-av-med-min-depression-pa-en-gang-medan-andra-inte-blir-det/
   Jag går just nu själavård av andra orsaker än depression. Jag är alltså inte befriad från allt som tynger mig, och som jag upplever håller mig fången. En del saker tar tid, men Gud sviker oss inte oavsett hur fasthållna av annat vi är i stunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *