Allmänt · Barn · Betraktelser · Bilder · Högtider · Jesus · Kristendom · på Sonja

Vi blev fotobombade av en 1700-tals armé

Nu är alla avslutningar gjorda och det var väldigt vemodigt. Vår yngsta slutade förskolan och jag har sagt upp mig från mitt jobb för vi ska ta oss an nya äventyr. Jag ser fram emot det men det är ändå sorgligt.

Här är en bild från Nationaldagen. Vi följde sedan 1700-talssoldaterna likt lämlar till Bohus fästning, där vi sjöng nationalsången efter att en frackklädd trumpetare spelat några toner stående på solhet, kanske 300 grader varm, sten. När jag sjunger “ja jag vill leva jag vill dö i norden” så menar jag det. Jag har sagt det förr och säger det igen: Sverige är bästa landet, och bästa tiden för att bli född var -85. Tack min Gud för detta. Är mycket nöjd. MYCKET.

Nu gäller det bara att folket i det här landet återvänder till tron och omvänder sig så vi slutar att vända allt upp-och-ner efter eget bevåg. Vi är som folket i Nineve som inte kan skilja mellan höger och vänster, och vi vet ju alla hur de gick för dem.
Om du inte vet hur det gick så rekommenderar dig att läsa Jona-boken, den är en av mina favoriter och dessutom inte särskilt lång. Det ingår i allemansrätten allmänbildningen att läsa Bibeln så läs den. Börja med Jona. Varför inte.

Många anser att flyktingar och invandrare bör ta sig an svensk kultur för annars så kommer landet förstöras, jag anser att det är fel, den enda som kan rädda oss är Jesus. Det gäller såväl svensken som invandraren. Andra, bra mycket mer visa människor än mig, har sagt det före mig.

“My mama used to say only Jesus can save us”

– Kanye West, “Jesus walks”

Spontana tankar:
– Jag har inget problem med (bokstavliga) höger och vänster men jag har stora problem med gepard och leopard.
– Ljud kommer i vågor, det hör man ju.
– En styrka jag har är att jag kan somna snabbt i princip när som helst, var som helst. Och inte nog med det, jag börjar drömma direkt. Jag drömmer jämt.
– Jag kan även framkalla handsvett med tankekraft.

0 thoughts on “Vi blev fotobombade av en 1700-tals armé

 1. Två saker
  1) Karolineruniformen är bland de snyggaste munderingar svenska soldater haft (dock knappast särskilt ändamålsenlig med dagens mått mätt. Eller inte ens då. Fråga dem som gick med Armfeldt över fjället jan 1719).
  2) Sant: Jona bok är mycket läsvärd.
  …och på tal om det! så hände nästan nå’t liknande här om dagen: https://www.svt.se/nyheter/dykare
  (få se, det blev nästan minst tre saker det… men ändå)

 2. Vad menar du med att du har problem om gepard och leopard? Jag förstod inte hur du menar. 😮

   1. Aha. 😊

    Gepard är världens snabbaste kattdjur ( om jag kommer ihåg rätt) De är ganska smala i kroppsbyggnad.

    Leopard är lite rundare i kroppsbyggnad. De har större fläckar än gepard. 😊

 3. Jag tror du hänvisar till muslimska invandrare. För kristna invandrare är ju redan kristna. 🙂

  1. Jag hänvisar till alla muslimer, ateister, agnotistiker, hinduer, buddhister, etc. Alla oavsett nationalitet som inte tror på den enda och sanna vägen till Gud – Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *