Församlingsliv · Jesus · Kyrkoliv

Så här vill jag aldrig “fira” påsk mer

Påsken är den viktigaste högtiden på hela året för mig. Jag är högtidsanalfabet och har svårt att bry mig om högtider men påsk är ingen tveksam tönthögtid, påsken uppmärksammar min kungs och mitt hjärtas fröjd och glädjes död och återuppståndelse (jag fetstilar eftersom många missar/råkar förbise att han fick liv igen och lever fortfarande).

Det var ingen sammankomst, ingen gemenskap, ingenting för min del i år tack vare dessa restriktioner. Vi satt hemma som om det var en vanlig dag. Jag är folkskygg och tycker om att vara hemma cirka nästan jämt men jag ville träffa människor som fattar vad det här handlar om. Jag ville läsa ur Bibeln tillsammans. Jag ville vara nära människor som varit med om Jesus frälsande uppståndelsekraft, för även jag har fått nytt liv (samma liv som reste Jesus från graven). Och det är jag inte ensam om. Jag ville träffa fler som fått ögonen öppnade för Gud och som bär påskens budskap levande inom sig.

“Då Jesus blev tillfrågad av fariseerna när Guds rike skulle komma, svarade han dem: ‘Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. Inte heller skall man kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Ty se, Guds rike är mitt bland er.'” Luk 17:20-21

Jag vill aldrig mer “fira” påsk som i år 🙁 På grund av min slapphet är jag ändå orolig att det kan bli så. Jag bedömer risken som sannolik.

Det var tomt, fattigt, eländigt och dåligt. Det var värdelöst och det var ledsamt.

0 thoughts on “Så här vill jag aldrig “fira” påsk mer

 1. Vi hade getsemanestund så här
  https://youtu.be/kU35LM-OCk0
  och efteråt firade vi nattvard i familjen ( lyckat förutom att Heidi snodde nattvardsbrödet😡)
  Och Rebecca och jag sjöng lite påskpsalmer. Det finns många fina.
  Jag tycker youtube och zoom är lite b men det är bättre än inget.
  Annars var påsken mest godis och jobb. Håller med dig om att påskens innebörd är det starkaste, viktigaste…
  Idag läste jag i Rosenius att Luther skrivit att om man förstod verkligen den fulla innebörden av evangelium skulle man dö av glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *