Allmänt · Betraktelser · Bilder · Familjeliv · Vardag

“Mamma, får jag titta på bläckfisken”

Det första Stig har velat göra nu, flera mornar under lovet, är att gå och titta på bläckfisken. Han är lite, lite rädd för den, jag tror det är därför som han alltid vill informera mig före, det blir något nästan högtidligt att öppna lådan där den ligger.

Han drar då försiktigt ut nedersta lådan på byrån i hallen.
– Den sover.
Har han konstaterat. Varje gång. Flera gånger har han begrundat anatomin. Medan jag pysslat i köket har jag hört honom, nedböjd över lådan,
– Den har ingen mun.
eller
– Den har bara ett öga.
När han är klar skjuter han försiktigt in lådan igen.

0 thoughts on ““Mamma, får jag titta på bläckfisken”

  1. Hej! Ville bara säga att det är supertrist att du har slutat skriva långa, härliga kristna inlägg i din blogg. DU ÄR SÅ BRA PÅ ATT FÖRMEDLA DEN KRISTNA TRON! Som vi läsare älskade dom (flera i min Bibelstudiegrupp som saknar). Kikade in på din Twitter och där var inte heller mycket som hade med Gud att göra…vad har hänt? Var fortsatt stolt i din tro och skäms inte. Vi som kristna är kallade att sprida ord av visdom inte tomma ord (inte tomma ord bara, såklart får man twittra/blogga så också ibland). Vi ber för dig att du kommer tillbaks och sprider budskapet via dina medier!

    1. Vad roligt att du saknar de inläggen! Och du behöver inte oroa dig, jag har inte börjat vare sig skämmas eller glömma min tro, jag har haft fullt upp med vardag och familj. Att få ihop vardan är kämpigt för mig, och det blev mycket mer att hålla reda på efter att vi fick ett nytt litet barn 🙂 Jag prioriterar hem och familj, allt eftersom lillen blir större kommer jag ha mer tid till annat, och vi får se vad det blir av den tiden. Angående twitter håller jag inte med dig, jag delar ofta min tro där, men det är ett babbligt medium, det är det. Du och din böngrupp får väldigt gärna be för mig och familjen. Be gärna om vishet, mod och styrka. Sånt gör mig väldigt glad 🙂 tack för uppmuntran!

  2. Vi ska absolut be för er. Åh vilken tur blev på riktigt orolig med tanke på hur det går för många kristna. Du fyller en så viktig plats med din blogg, vad ska vi annars läsa? Inte en fejk kristen som ex Underbaraclara i alla fall. Väntar tålmodigt…

    1. Tack för uppmuntran! Men jag håller inte med dig om Underbara Clara, jag är väldigt glad att hon har sin blogg och jag är helt övertygad om att hon är äkta kristen, om än hon inte skriver om tron så mycket svart på vitt.

    2. Håller med dig om att Underbara Clara är en fejk kristen, följde henne i flera år men valde att sluta för det blev mer och mer uppenbart att hon inte är kristen på riktigt, tyvärr!

  3. Jag tror bara inte Underbaraclara skriver så mycket om sin tro. Jag gissar att det är för att hon vill fortsätta hålla en bred publik och är rädd att fastna i ett för smalt fack om hon skriver mer ingående texter om sin tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *