Uncategorized

Ett kaos jag kan stå ut med

Ikväll har jag läst om hur Trump-supportrar (och säkert en och annan som bara tycker det är spännande? och vill ta spexiga selfies? Hela grejen ger den känslan?) har intagit capitolium i USA. Jag har sett korta videoklipp och bilder från förloppet och jag känner enbart pinsamhetskänslor. Jag skäms å ena sidan för dessa människors skull, men å andra sidan även för den säkerhet som jag tänker borde ha omfattat denna viktiga byggnad. Det är ju som att de bara har träskodansat sig in? Hur kan något så allvarligt vara så taffligt? Som en sketch författad av norrmän? Jag förstår ingenting och hoppas jag slipper se mer från det.

Då fokuserar jag hellre på snökaoset som vi haft här i dag. I början virvlade snön omkring lätt som floursocker över marken och gjorde ingen glad men nu har det ändå lagt sig ett lager, så i morgon blir det pulka, vilket jag ser fram emot.

Jag gick till och med ut och fotade för att kunna visa er.

0 thoughts on “Ett kaos jag kan stå ut med

 1. Det här att det gick så lätt för dem att storma Kapitolium (inte Vita huset) visar än en gång den djupa, djupa rasismen i USAs poliskår. Hade lika många svarta försökt storma Kapitolium så hade de mejats ner med automatvapen. Men eftersom demonstranderna var vita blev de i stort sett välkomnade.

  Och egentligen kan jag tycka att det är helt rätt taktik, de gjorde inte så himla mycket skada, bättre att samla ihop dem och döma dem i efterhand än att meja ner dem med maskingevär. (Och samtidigt göra dem till martyrer i Trump-rörelsen.) Det sjuka är att så smart/humant tänker inte polisen när det gäller svarta, då är det fiender som ska neutraliseras, inte människor som man försöker behandla så bra som möjligt.

  1. Jag håller inte med dig. Vi har sett i flera månader hur folk har sprungit omkring och tänt eld på hela stadsdelar och tömt affärer under BLM-protester men inte heller de har ”mejats ned med maskingevär” och kaoset har omskrivits i media som ”mostly peaceful”. En ung kvinna har tragiskt nog också blivit skjuten till döds av polis i detta.

    1. Det var för många länkar, är det fler länkar än en så tas kommentaren åt sidan och måste granskas. Med andra ord så är mitt kommentarsfält säkrare än vita huset.
     De svåra konsekvenserna i spåren av BLM och antifa-upplopplen där våldsamma sk demonstranter har förstört hela stadsdelar, massakrerat folks butiker, intagit polisstationer utan något vidare motstånd, misshandlat och till och med dödat (David Dorn, Seccoria Turner, Antonio Mays tex), har på många sätt viftats bort och inte tagits på allvar. Från medias håll har det hårda avståndstagandet från skadegörelsen och våldet lyst med sin frånvaro. I stället har det tonats ned, man har pratat om “mostly peaceful” och allmänt har det låtit att syftet helgar medlen. Jag hoppas att de som ryckt på axlarna åt BLMs framfart kan sluta rycka på axlarna nu och bedöma allt samhällssabotage med samma måttstock.

     Men ja, att säkerhetsnivån runt Vita huset var så här värdelös, så värdelös att handikappade rullat in med sina rullstolar, det väcker lätt misstankar på allt möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *