Allmänt · Bilder · Familjeliv · Vardag · Youtube

Allmän liten uppdatering om hemlängtan och youtubetips

Hej hej!

Jag tänkte att jag ska göra en liten uppdatering ifall nån skulle undra var jag håller hus!

Livet är ungefär som vanligt för oss nu under corona, men som för de flesta andra så är ändå de små förändringarna kännbara, och som för alla andra så kan det kännas jobbigt att inte veta hur länge det ska vara så här.

Det är en tuff period just nu, mycket för att jag har så mycket hemlängtan upp till Norrland. Jag är trött på att vara inträngd i en lägenhet som en sardin i en sardinburk. Jag vill ha klar ren luft. Jag vill slippa höra E6an var jag än går. Jag är trött i kropp och själ just nu.

På tal om E6. Titta vilken fin lagun jag fann under E6 när jag var ute och gick häromdan.

IMG_6614

När man ser så här vackra scener så lindras ändå längtan efter Norrland något.

Minns ni de här telefonerna.

IMG_6688

Helt underbara. Jag önskade en till vår familj men vi fick aldrig någon. Min granne tillika kusin hade en i sin lekstuga. Jag tyckte att det var så konstigt att de ägde en sån dyrgrip och så använde de den inte på riktigt. Men så var han också sladdis/uppvuxen i princip som ett ensambarn, och de är ju lite som de är.

Men visst känner man att telefonutvecklingen valde fel riktning när man ser denna telefon, visst önskar man att mobilerna tagit mer formen av olika maträtter, i stället för den tråkiga stil som de har idag.

Iphone släpper sin nya mobil – förra året var det Rumpstegsmobilen men nu blir det Pasta Bolognese-telefonen. Hade vi valt den vägen hade vi alla mått lite bättre just nu.

Little_Light_Studios_-_YouTube

Innan jag avslutar vill jag tipsa om Little light studios på youtube.

De har små dokumentärer, samtal, popkultursanalyser och lite allt möjligt. Tycker det har en fin och bra nivå där, rätt lättsam. Den riktar sig främst till de yngre men jag tycker att det kan vara trevligt att titta ibland också.

Nu har ni ju mycket annat för er, och många kyrkbyggnader är stängda och möten inställda, men ni får alltså gärna be för mig och för familjen. Jag är verkligen så trött.

Ha det fint!

0 thoughts on “Allmän liten uppdatering om hemlängtan och youtubetips

 1. Jag bad redan för dig helt intuativt igår kväll.. Förtsätter be för dig. Jag vet allt om trötthet så jag lider verkligen med dig. All kärleks kraft och välsignelse till dig?
  Styrkekram!❤️

 2. Ber för dig och din familj att ni tillsammans ska orka er igenom denna jobbiga period! Ber också för minimal lidande här på jorden för samtliga Guds barn. Hoppas denna pandemi är över snart.

 3. Ber för dig nu i min aftonbön! I predikan från min församlings videogudstjänst tidigare idag uppmuntrade talaren oss att komma till Gud som vi är. Ett tips var att slå i Psaltaren tills man hittar någon rad som sätter ord på det man känner, be med dem orden och fundera över vilken riktning psalmen tar ut (dvs läsa vidare även efter raden/raderna man hittat). Det inspirerade mig. Kanske kan det hjälpa dig också! Eller blir det bara ännu ett “göra” mitt i tröttheten. Strunta då i detta och låt dig bäras av Han som burit allt och känner med dig i din kamp. Du är inte ensam!

  1. Tack så mycket, vet du, senaste dagarna har en fras återkommit om och om igen: “Varför är du så bedrövad, min själ, och så orolig i mig?”.
   Jag har tänkt att jag ska kolla upp den psalmen, men har inte kommit mig för, förrän nu. Tack igen!

 4. Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.
  Johannesevangeliet 14:27
  Ber att dessa Jesu ord får bli verklighet i dig och din familj. Amen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *