Allmänt · Barn · Bilder · Vardag

Bloggar blir godare att äta om de är snygga

“Man äter även med ögonen” brukar man säga om mat och jag tror att det kan vara så med blogg också, att en snygg blogg är härligare att läsa.
Så jag tror att jag måste ta och göra nåt åt min döfula blogg. Jag minns på den gamla goda tiden när jag la tid åt att göra rätt avancerade layouter på min blogg. Det blev döfult även det, men på ett mer intressant sätt åtminstone.

Jag funderar på att måla en header. Kanske har vi vattenfärg nånstans. Jag såg en tutorial på youtube om hur man målar landskap, jag kanske ska testa?

Senaste halvåret har jag knappt skrivit något för hand alls, vilket jag annars brukar göra dagligen, och jag tror inte att det är bra för mig att inte skapa med händerna. Måla brukar jag aldrig göra men det passar bra att börja nu.

DSC02554

När det kommer till innehåll på bloggen, som är det viktigaste, så har jag inte så mycket matigt att fylla bloggen med just nu. Jag skulle kunna skriva om böcker jag läst, för läser gör jag kontinuerligt och vissa böcker är riktigt bra. Men då måste jag sätta mig ned och tänka igenom och sätta ord på varför jag tyckte att de var bra..

Jag skulle behöva sova lite mer än vad jag gör men för det mesta får jag skylla mig själv för att jag inte går och lägger mig i tid. Jag har förr kunnat vara uppe till 01 utan problem men nu är jag trött även fast jag lägger mig vid 23.

Kanske är det för att våren börjat komma. Jag mår alltid dåligt när solen börjar skina med sina äckliga, men livgivande, strålar.

Nej nu ska jag gå, den minste i familjen ropar på mig med bestämd stämma. Han har precis vaknat från sin tupplur. Jag har det bra jag. Även fast jag är trött, så får jag en känsla djupt inom mig som vill ha ännu fler barn, haha, det är dock inte något som vi planerar.

Jag hoppas att ni har det bra! Gud välsigne var och en av er, där ni sitter och där ni står.

0 thoughts on “Bloggar blir godare att äta om de är snygga

 1. Ögon godis i all ära, men jag läser gärna dina ord, för just dina ords skull. Sättet du utrycker dig på slår an en ton i mig. Du ser saker och ting för vad dom är på ett förståndigt sätt:)
  Jag målar själv lite med akvarell och tycker det är jätte härligt, så gå loss du bara. Ska bli spännande att se resultatet!

  1. Tack så mycket! 🙂 Jag läser också bloggar för innehållet, men jag tycker att det är lite extra härligt ändå när bloggen även är snygg, som till exempel underbara Claras blogg. Jag ska se om vi kanske har nån gammal vattenfärgslåda här hemma som jag kan använda, annars får vi gå till leksaksaffären och köpa. Jag har aldrig lyckats med vattenfärg. Men så har jag aldrig på allvar försökt heller.

 2. Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mina tankar så jag skriver här i hopp om något. Nu i Corona-tider blev jag extra nyfiken vad Bibeln säger om den sista tiden. Jag har varit troende länge och jag har upplevt en personlig relation till Jesus. Men, jag vet, det är en relation jag ägnar alldeles för lite tid åt. Så, jag kände mig ändå väl till mods när jag valde att just söka Jesus i dessa något oroliga tider. Men så hamnar jag i så mycket märkliga texter i Bibeln att jag knappt vet vad jag ska tro. Det var basuner och sigill och 1000-åriga krig och eldsjöar och allt möjligt som var mycket svårt att greppa. OK – jag köper att jag blott är en människa och inte kan förstå allt – men det där gjorde mig så ledsen. Jag hade hoppats på något lika ärligt som svaren jag upplever att jag får i mina böner med Gud men plötsligt upplever jag hur jag kastats in i en fantasyroman. Eller om jag får vara ärlig – en smått tokig persons påhittade historier. Jag vill tro på Gud men Bibeln gör det verkligen inte enkelt för en.

  1. Hej!
   Nej det är inte lätt att förstå, men inte så helt omöjligt svårt heller(jo, lite är faktiskt det). Men Uppenbarelse boken är ju så att säga sista kapitlet/eller boken i en lång serie. Ju mer bekant man är med dom tidigare delarna/böckerna ju lättare är det att hänga med i budskapet/uttrycksätten i följande delar. Men t ex i Matt 24 förklarar Jesus för lärjungarna om den sista tiden i klartext. Medan mkt profeters syner/förutsägelser i gamla testamentet är ngt mindre i klarspråk. Men dom pekar alla åt samma håll. Det kommer att bli jätte tufft och jobbigt i slutet på den här tiden. Men som kristna möter vi den inte ensamna och är till skillnad från de otroende, inte utan ett hopp.
   Sedan är det kanske 1000-års riket du menar som sen avslutas med ett sista stort krig. Efter att kunskapen om Jesus och allt som är rätt och gott som han står för(ärlighet kärlek, godhet, omtänksamhet rättvisa)delats med alla. Så väljer ändå en del människor efter 1000 år att följa ondskans väg(stjäla, ljuga, göra mörkrets onda handlingar)när djävulen släpps loss en liten tid. Och han samlar en armé för att kriga mot lammet och hans efterföljare. Men övervinns av Jesus.
   Det finns annars många förklaringar att hitta om tolkningar på allt detta via internet. Alla överenstämmer inte med varann(vilket också är förvirrande)men man får ändå lättare att förstå hur det kan tolkas. Att be om förstånd och vishet i det här är ju inte heller helt fel. Jag rekomenderar att kanske lyssna/titta på Revelation med David Pawson. Har funnit honom ganska klok och trovärdig. Men be själv om insikt om allt och pröva om det håller måttet med vad bibeln säger. Och sist ska jag säga, ja, det hela låter smått galet och som dårskap ur vårt perspektiv och vetenskap..Men bibeln säger faktiskt också ”att dårskap skall bli till vetenskap och vetenskap skall bli till dårskap” typ;) så, tappa inte sugen, Jesus är verklig och han är god och han kommer hjälpa oss när vi behöver det.

  2. Hej Susanne!

   Psaltaren 91 är till tröst i dessa Coronatider. Där står bl.a:
   ———-
   Den som sitter under den Högstes beskydd
   och vilar under den Allsmäktiges skugga,
   han säger till HERREN: ”Min tillflykt och min
   borg, min Gud som jag litar på”.
   Han skall rädda dig från jägarens snara
   och från den härjande pesten.
   Med sina fjädrar täcker han dig,
   under hans vingar finner du tillflykt.
   Hans trofasthet är sköld och skärm.
   Du ska inte frukta nattens fasor,
   inte pilen som flyger om dagen,
   inte pesten som smyger i mörkret
   eller sjukdomen som härjar mitt på dagen.
   …..
   ———-

   Orden pest och sjukdom för ju tankarna till coronaviruset.

   Testa att läsa hela ps 91 högt men byt ut Guds ”namn”/motsv mot ”min pappa” (eller Jesus om ordet pappa ger dig negativa associationer) och ordet ”dig”/motsv. mot ”mig”/motsv.
   T.ex:
   ——————-
   Jag sitter under min pappas beskydd …
   ….
   Min pappa räddar mig från jägarens snara
   och från den härjande pesten.
   Min pappa täcker mig med sina fjädrar,
   under min pappas vingar finner jag min tillflykt.
   ….
   Jag fruktar inte nattens fasor…

   … osv.
   ——————

   Lite barnsligt kanske, men väldigt effektfullt eftersom det blir så personligt. ?

   I Luk 12:32 säger Jesus: Var inte rädd du lilla hjord för er Far har beslutat att ge er riket.

   Hoppas det var till lite hjälp. ?
   Kram på dig! ?

  3. Jag tänkte också ge en kommentar gällande Uppenbarelseboken. Den är svår att förstå pga att den innehåller ett sådant avancerat symbol-/bildspråk och att vi idag inte är vana vid att läsa apokalyptisk litteratur. Den apokalyptiska litteraturen hade sin storhetstid århundradena före och efter Jesu liv på jorden och högst troligt var betydelserna av symbolerna/bilderna kända då Johannes fick sin uppenbarelse och skrev ner denna. Därför var den nog mer begriplig för läsarna när den skrevs ner medan vi idag har svårt att förstå och det därför finns ett flertal olika tolkningar av den. Personligen så har jag lite koll på olika teorier men lägger inte så stor vikt vid dem. Jag tänker att tids nog får vi svaren och fram till dess är det bästa vi kan göra bara att hålla fast vid Jesus. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *