Allmänt · Barn · Bilder · Resor · Tidningsutklipp

Mitt liv just nu: Längtan. I allas liv: Corona

Just nu så är mitt liv präglat av längtan. Det är längtan i stort och smått. Längtan efter att leva ut kreativitet, längtan efter Norrland, längtan efter att lära mig nya saker.

Jag kan ibland bli orolig att jag ska dö när jag ser framåt, dö så att jag missar allt. Förr gav det mig nattsvart dödsångest men numer kan jag åtminstone trösta mig med att även om jag dör så är livet inte slut för det, och jag antar att man får fortsätta upptäcka efter det att man återuppstått. För det kan inte vara så att man väcks upp och helt plötsligt vet man allt. Jag tror att livet med Gud handlar väldigt mycket om upptäckter, även i samvarons perfekta form.

Varför känner jag mig som ett barn när jag pratar om uppståndelselivet?

IMG_6307

Min dotter var med i tidningen för ett par veckor sen.

IMG_6304

På jobbet har de lagt upp smörgåsbord efter smörgåsbord med spritservetter och spritgelé. Är det bara jag som har så på arbetsplatsen just nu? Min man berättade att de slutat köpa in äpplen på hans jobb, och bara tillhandahåller frukter med skal.

Ute på nätet finns två stycken grupperingar som lite slåss med varann: Den ena som anser att coronaviruset är under kontroll och att vi inte behöver oroa oss, och den andra som anser att coronaviruset kommer döda alla svaga och sjuka ur Sveriges befolkning om inte folk slutar resa till Italien på sportlovet.

Hur har ni påverkats av corona?

0 thoughts on “Mitt liv just nu: Längtan. I allas liv: Corona

 1. Ja, är det bara gamla och sjuka som dör så finns det ju mkt pengar att vinna för dom flesta länder. Ett problem mindre att handskas med, en liten rensning av dom som kostar och belastar samhället och inte är till någon stärre nytta( och jag råkat tillhöra den gruppen?) gulp!

  1. Har du sett någon som resonerar så? :/ det har inte jag tack och lov, däremot har jag sett resonemanget “jag ligger inte i riskgruppen, så därför är det ingen fara alls”, vilket är lite självcentrerat..

   1. Nej, det har jag ju inte(tack och lov). Men jag har varit dum nog att lyssna på konspirationsteorier på youtube(vilket man ju aldrig borde göra)där man säger att smittan släppts ut helt medvetet. Och då tänker jag, varför? Test av biologisk krisföring..minska populationen..? Dumma mig!

    1. Jag är själv konspirationsteoretiker och tycker inte att det är dumt att kolla in den sidan också. Här är en bok som handlar om en virusspridning som börjar just i i Wuhan i Kina. https://www.amazon.com/gp/product/B009W32Z1I/ref=ppx_yo_dt_b_d_asin_title_o03?ie=UTF8&psc=1
     Jag har köpt den men inte läst den än. Det ska finnas många likheter, men viruset i boken är betydligt mer dödligt än coronaviruset. Men ja, det är lätt hänt att misstänka att det ligger något mörkare bakom det än bara vanlig mishap.

     Problemet med konspirationsteorier är att de är så förvirrande, osäkra och utan hopp. Så ska man gå in i den genren så är det alltid bäst att hålla ett stadigt tag om Jesus och Bibeln, för Bibeln beskriver ondskan väldigt bra, och där blir man också påmind om segraren över ondskan.

     Jag ville bara säga det. Att jag tycker inte alls att det är dumt att kolla in vad konspirationsteoretikerna säger. Men att man får vara försiktig så att man inte slukas av konspirations-svarta-hålet 🙂

 2. Har ju varit i Thailand och där var vi tvungna att gå runt med munskydd fast det inte ens hjälper 🙂 Nu är jag på väg hem med hosta och hoppas folk inte kommer vara rädda för mig (1177 tycker inte jag behöver testas). Tycker folk verkar vara överdrivet oroliga i Sverige. Men vi är ju inte vana vid att hotas av någonting och så plötsligt kommer det här och vi är inte skyddade längre…

 3. Tack fina du för ditt svar! Låter som en intressant, spännande och lite(nu i dagarna)läskig bok du har.
  Jag klamrar mig verkligen fast vid Jesus och bibeln för allt vad jag är värd. För jag har insett att det finns ingen annan livlina som håller. Och det är just bibeln som förvarnar oss om just Bl a sånt här som smittsamma sjukdomar och katastrofer som ska dra över världen. Det måste komma, det måste hända förr eller senare. Precis som allt annat man rädds för som bibeln beskriver ska hända innan allt blir bra. Ändå känns det jobbigt och oväntat. Man är oförberedd fastan man var beredd och har väntat på det. Man kommer aldrig vara beredd tror jag för dom svåra dagarna som beskrivs. Vare sig det händer nu eller om100 år eller mer..Så mitt i allt det här är det ändå gott att hålla i en livlina som man vet håller. Och det här är naturligtvis ur mitt perspektiv bara<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *