Allmänt

Planer för bloggen

När jag skriver rubriken “planer för bloggen” så ger jag intrycket av att ha faktiska planer med bloggen och det har jag inte.

Men jag funderar på att lägga ned bloggen. Skriva vill jag, särskilt om min tro, men jag är osäker på i vilken form.

Jag lider av blogg-identitetskris och det har jag gjort länge. 

Bloggen har nästan dött av vanvård redan. Den är som en häst som jag matar med en kärve havre si sådär varannan månad så den ligger mager i stallet och har dödsryck. Jag tar inte ens foton och lägger upp.
Ettåringen tar fler foton än vad jag gör. Fast enbart på sina fötter.

IMG_6016

Frågan är vad som är bäst:
1. att låta en häst ligga med dödsryck IFALL man en dag skulle komma på att man faktiskt vill ha den och ge den mat
2. att avliva hästen

Jag vet inte vad folk får för utbyte av att läsa om min, till det yttre, väldigt trista vardag  heller (jag själv tycker ju att den är spännande och fartfylld då mitt sinne är som prinsessans på ärtens stjärt, små saker känns storslagna).

Jag är i ambivalens. Kan inte riktigt bestämma mig.

0 thoughts on “Planer för bloggen

 1. Det skulle vara sorgligt om du slutade! Arkivet skulle väl finnas kvar i alla fall? Om du vill testa något nytt tycker jag det vore spännande om du skrev en bok!!

  1. Åh, tack! Jag vet inte vad jag skulle skriva för slags bok 🙂 Jag har varit i samtal med förläggare ett par gånger, men det har aldrig blivit något. De har velat att jag ska skriva om mig själv men det tycker jag är en dålig idé. Jag skriver gärna personligt men inte om mig själv. Jag tror inte att det är dags för mig än, men samtidigt är jag osäker på om det nånsin “blir dags”.

   1. Är det sant, wow! Du har ju jättemycket du skulle kunna skriva om livet före/efter Jesus tänker jag. Med dina fantastiska teckningar till! Jag tror den skulle bli populär, perfekt att ge bort till folk som inte tror. Inte för tung liksom. Och också lärorik för oss som varit kristna hela livet. Jag väntar med spänning!! ?

 2. Jag gillar bloggen skarpt och går ofta in och kollar efter nytt:) men häromdagen så när man skrev in adressen “hejsonsa.se” hamnade jag på UMO:s sida om mobbning? Så random! Trodde du hade lagt ner bloggen och någon snott din adress, funkade som vanligt senare på kvällen.
  Iaf: jag gillar din blogg för det är så skönt att veta att det finns andra kristna, normala människor i den här delen av världen medan allt det världsliga hotar pressa sönder en. Brukade gilla apg29 men nuförtiden letas där bara stickor i folks ögon istälket för att peta ut bjälken…
  Bibelfokus gillar jag skarpt, men uppdateras för sällsynt, samt ironn bloggen. Men det handlar mer om undervisning, du är mer en vanlig människa som det är trevligt att följa.

  Du får naturligtvis göra som du vill, men jag tycker du ska lämna kvar bloggen ifall någon törstig sökare hamnar vid denna lilla oas i internetets öken.

  1. Vad roligt att nån hann märka det, när det var så kort stund! Det var ingen som hackade min sida utan jag mixade lite med DNS-inställningarna en stund.
   Tack för dina fina ord om bloggen och det ovanliga att kalla mig för normal människa, haha, det har inte hänt många gånger vare sig före eller efter jag blev kristen! Så härligt!

   Om jag skulle avsluta bloggen, så skulle jag försöka se till att arkivet fortfarande går att komma åt!

 3. Nej, snälla du, avliva inte hästen!! Det gör inget om det är långt mellan inläggen. Blir lika glad varje gång du skrivit även om det dröjer ibland. Och även om du bara skriver om vardagliga saker så sprider du ändå en ”kristus doft” genom ditt sätt att reflektera och bemöta vardagen. Du är en sund motvikt till så mkt annat som finns. Om bloggandet känns betungande för dig så låt den bara vila istället. Men med möjlighet att uppstå igen. Jag tror vi lever i en tid då vi snart mer än någonsin behöver sådana här mötesplatser för att stötta och styrka varann. Och som ngn sa, ”veta att det finns andra kristna normala människor också!”. Du är väldigt klarsynt och ser på saker för vad dom är. Alla har inte den gåvan, du är speciell!
  Kram!

  1. Tack så väldigt mycket! Jag tror att det jag har svårt för är att bloggen är aktiv men ändå inte. Att den är lite sådär “halv”. Jag måste komma på hur jag ska tänka om den. Just nu tänker jag på den ungefär som en häst jag inte matar ordentligt, och det är ju inte en så avslappnande tanke hehe!

   1. Vi får väl alla hjälpas åt att komma på hur du ska tänka om bloggen. Kanske som en brevlåda. Ibland ligger det post i den och ibland är den tom. Men plötsligt ligger det ett brev där. Kul!(om det inte är en jobbig räkning förståss?)?

 4. Jag kikar in varje dag och hoppas att hästen är vid liv!
  Du har gjort nytta i min tro, du har gett mig många skratt och du har satt ord på mina tankar. Personligen skulle jag bli ledsen om du avlivade hästen. Är ganska säker på att många fler hade känt lika.
  Det är så skönt att läsa om din tråkiga vardag.

  1. Tack vad roligt att höra, jag blir så tveksam varje gång jag skriver om min dag eller mina menlösa tankar, så många gånger postar jag inte ens! Jag kollade igenom opostade inlägg för ett tag sen och det var över 100 stycken…

 5. Jag gillar din blogg och tycker också att det skulle vara synd om du slutade skriva!! Tycker du har så många intressanta tankar! Älskar när du skriver om din tro!!!!

 6. Jag tycker det vore jättesynd om du slutar skriva! Du har så bra åsikter och skriver så insiktsfullt och humoristiskt. Jag skulle sakna din blogg jättemycket om du lade ner. Du kanske kan låta bloggen mer bli en åsiktsblogg och inte familj/vardagsblogg, dvs du skriver om funderingar, tankar och åsikter om olika ämnen när sådana dyker upp?

  1. Jag menar alltså att du ska fortsätta att skriva som du gör om t.ex. Jesus, abort, och annat som du har på hjärtat när andan faller på, men att du skippar uppdateringar om din vardag.

   1. Ja kanske! Det är här min identitetskris legat. Jag har aldrig haft en åsikts-diskussions-blogg tidigare, och jag vet inte om jag vill ha det så heller. Jag tycker om det larviga också, det som saknar egentlig relevans, utan som bara är lite roligt.

 7. Sluta inte! Jag mår bra av dina inlägg- alla dina inlägg och din säregna humor. Jag vill fortsätta ha en dos med Sonja, närhelst du själv vill och har inspiration.
  Hästen behöver inte vara döende, den kanske bara vill äta lite då och då, ibland inte alls. Lite frihet och space i sitt stall. Kanske lite mer orm än häst, till sin natur. Men ändå??

 8. Sluta inte blogga! Du är den enda kristna bloggaren jag vet vilket behövs, eller har du/någon annan tips på fler? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *