Betraktelser · Bilder · Kristendom · Skärmdumpar · TV & film

Kyrkan som vill inkludera transpersoner genom att låta dem representera satan

Såg just det sjukaste klippet. Klippet är bara en minut men här får ni en genomgång. Här hittar ni klippet.

Klippet visar en tydligt HBTQ-positiv präst som beskriver kyrkans nya tillskott, en altartavla.

“och den har en tydlig positiv syn på sexualitet, de står och spretar med sina stortår, det betyder att det finns en positiv syn på sexualitet, det är en fallossymbol” 
Va? Vad? Varför?

“Ormen i träden är en transexuell kvinna”
Okej en transperson får alltså representera Satan, all lögns fader, jag antar att det är inkluderande, men.. vår frälsare, Jesus, som hela vår tro  cirkulerar kring, är även känd från Bibeln som kvinnans säd som KROSSAR ORMENS HUVUD. Man vill inte vara ormen.

“Det finns en positiv syn på kunskap. Det finns äpplen spridda på många platser i denna tavla” 
Jaha, så där står de och spretar med fallossymboler glatt omgivna av (symbolen för) ursynden (det är inte kunskap som är ursynden, utan det är att lyssna till lögnen, samt tro på att Gud undanhåller oss goda saker och inte vill oss det bästa). Är de positivt inställda till frukterna av denna lögn?

Jag googlade tavlan och på bild finns även två, vad man kan anta, samkönade par och en, öhm, egyptier i lederhosen (eller är det en tysk i egyptisk huvudbonad??).

Okej att människor som föraktar Kristus och tycker att YHVH är en lök kan sätta upp nåt sånt här, det kan man väl förstå, men att helt seriöst sätta den som altartavla .

4 thoughts on “Kyrkan som vill inkludera transpersoner genom att låta dem representera satan

 1. Om jag vore transkvinna skulle jag bli jättekränkt över att bli porträtterad som ormen! Detta, samt alla frukter från kunskapens träd som ligger överallt (för att man lättare ska kunna äta verkar det som), visar ju att de inte har en aning om vad syndafallet innebär egentligen. Jag tror inte att de vill kränka transpersoner eller vill underlätta mord och alla andra hemskheter som blev resultatet av att Adam och Eva åt av den där frukten…

  Jag kan förstå att man önskar att även homosexuella par fanns med i Edens lustgård, men nu var det faktiskt så att Gud satte 1 st man och 1 st kvinna där och gav dem uttryckliga instruktioner om att de två skulle föröka sig (dvs att just de två ska ha sex med varandra, vilket de uppenbarligen hade eftersom det finns fler människor i världen). Det kan man ju tycka vad man vill om, men man kan inte ändra Bibeln utifrån sina egna åsikter och önskningar utan får faktiskt lov att acceptera att det står som det står, oavsett om man gillar det eller inte.

  Om man kan så pass lite om Bibeln och inte respekterar dess innehåll tycker jag faktiskt inte att man ska jobba som präst utan hitta ett annat arbete…

  1. Jag håller med dig. Jag kan tänka på två alternativ: 1. Prästen anser att det är passande att lögnens fader gestaltas av en transperson. Det är inte HBTQ-positivt! eller 2. Prästen ser ormen som en positiv gestalt. Och då är man inte kristen! Det kan säkert finnas fler alternativ som jag inte har tänkt på, och skulle väldigt gärna vilja höra mer vad beslutsfattarna kring altartavlan har att säga. Det här klippet gav inte mycket, och det det gav ser verkligen inte bra ut på nåt sätt.

 2. Tavlan är fel på så många vis, både ur HBTQ-synpunkt, traditionellt men också ur trossynpunkt. Att de har kläder tyder på att det är efter syndafallet, så tavlan säger egentligen att människan nu syndat och är oren. Det är mest det tavlan säger och som du skriver om äpplena, att hon ens säger så? Jag har svårt att se att de över huvud taget inte förstår vad de satt upp. Jag blir så enormt frustrerad när jag ser klippet och hon inte vet hur hon ska formulera sig eller vad den föreställer. Har hon ens läst bibeln är frågan som dyker upp, vart har hon fått sin teologiska utbildning?

  Ur kristen synpunkt så står det väldigt tydligt att en man inte ska älska en man såsom han älskar en kvinna och vice versa. En annan sak att tänka på är att Gud skapade man OCH kvinna till sin avbild, alltså man och kvinna som enhet. I sexet blir man och kvinna lika Gud då de i förlängningen skapar liv (barn), i likhet med Gud.

  Man skulle kunna säga att de gjort en tavla…

  Men stanna i kyrkan och be för den, bara så kan vi nå upp på smala vägen igen. Lämna inte Svenska kyrkan, då lämnar vi den i sticket. Fortsätt be, fasta, gå på mässor och kämpa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *