Bilder · Kristendom · Skärmdumpar · TV & film

Netflix fast med bara kristna filmer #newfaithnetwork #skändaastridlindgren

Jag har börjat må mer och mer illa över Netflix och andra liknande tjänsters utbud. Det är så mycket våld, sex och allmänt äckel invävt i serierna så även fast man ser en “snäll” och relativt neutral serie eller film, så kommer det plötsligt nån nakenscen som dänger en i ansiktet. Det är inte normalt.

När jag och familjen skulle se en film om Astrid Lindgren så var det inte ens det utan nakenhet, boob-grabbing, stönande och stånkande. Rysligt var det. För några år sen drog Magnus Betnér ett skämt om att gräva upp och sexuellt ofreda Astrid Lindgrens lik, och människor blev väldigt provocerade, “tänk på barnen” hette det. Ja nu verkar det som att Betnérs skämt gått i uppfyllelse. Filmen var markerad “från 7 år”. Hur det är möjligt kan man fråga sig.

Så jag har börjat spana efter filmer med kristet tema och idag såg jag att en ny tjänst som marknadsförs “som Netflix, fast med kristna filmer” har lanserats i Sverige. Tjänsten heter New Faith Network.

De har precis startat upp i Sverige och Norge efter att ha funnits drygt två år i Nederländerna. Jag fick reda på det genom att jag skrev till dem och ställde två frågor.
1. Kommer ni att släppa någon app på svenska? (svaret var nej) (men de har en på nederländska).
2. Hur kommer det sig att alla filmer har fyra i betyg, är det tillfälligt till dess betygsystemet kommer igång? (svaret var att betygen kommer från tittare i Nederländerna, så det var lustigt att jag bara lyckats kolla in filmer med fyra i betyg).

Nej NFN ser inte ut att innehålla något genuint bra. Men här är ett par filmer som får en att titta lite extra

Det här verkar vara en snubbeltrubbel-film om en man som konverterat till katolocismen och nu ska ha en Bar Mitzvah för att få ett arv. “En film fylld av judisk humor!” står det, och jag får känslan av att det är en blandning mellan Welcome Mrs. Doubtfire och Billy Madison med Adam Sandler.

Först tänkte jag att det var Adam Lambert med ett par inklistrade praying hands men den här filmen handlar om en annan Adam som har lämnat sin kyrka för att bege sig ut i musikbranschen. Där blir han manipulerad av Lucifer vars ögon “blir svarta” när han visar “sitt värsta jag”. Spännande och säkert lärorik!

Det finns lika många “präriefilmer” på NFN som det finns “filmer om Jesus”. Så jag antar att prärien ligger varmt om kristna filmproducenters hjärtan.

Jag har förstås registrerat ett konto och ser fram emot att testa utbudet. Om ni vill veta vad jag tycker så får ni hålla utkik efter recensioner här på bloggen.

 

0 thoughts on “Netflix fast med bara kristna filmer #newfaithnetwork #skändaastridlindgren

 1. Läser du något kristet för din son? Jag har god lust att läsa något kristligt för min dotter. Men jag vill vara säker på att det jag läser faktiskt är av kvalité och inte massa skit. Så håller mig nog till att läsa bibeln med henne…

 2. Stör mig hemskt mycket med nakenhet. Jag har något traumatiskt kopplat till snusk. Finns princip ingen komedi jag kan se utan att bli bokstavligen gråtfärdig.
  Upplever att majoriteten av alla filmer i alla genrer faktiskt är minst lika okristliga och hemska som skräckfilmer. I skräckfilmer så uppenbarar sig ondskan iaf i sitt sanna namn.
  Har inte sett en enda film hemma i soffan på säkert 10 år. Eller jo, såg faktiskt en som hette Mary and max. Helt okej!

  Ungefär likadant med musik. Man inser ju mer och mer att det är sant… den som älskar mig den hatar världen och den som hatar världen älskar mig…
  Och den onda, han ljuger alltid. Det har jag verkligen förstått nu.

  1. Ja, den världsbild som dominerar i Hollywood är inte den kristna världsbilden och det märks av det som kommer ut därifrån…
   Till på köpet så blir det värre och värre. Tonårsserier som förr var glada och pastelliga är numer mörka råa mordhistorier.

 3. Jag blir galen på TV:n, Netflix och Viaplay?men ibland kan man faktiskt snubbla över filmer som har kristna Hollywoodskådisar i dem, vet inte vad alla heter, men ”Man on a ledge”-skådisen är kristen, ”Guardians of the galaxy”-Chris..nånting är också det. Och ävenhan som spelade Jesus i Mel Gibsons film, men det var väl före din tid, typ början på 2000. De verkar inte bara vara ”namnkristna”. ”The Shack” kan du ju se och säga vad du tycker, jag får lite New age- vibbar, men jag är supermisstänksam för allt?

  1. Netflix är något extremt. I princip allt de lägger ut är anti-Kristus-propaganda. Känner mig som en pingstpastor när jag säger det men jag måste ge pingstpastorer som säger så rätt. Jag antar att folk har bearbetats länge nog nu kulturellt så att man inte ser det, inte bryr sig.

   Det är oerhört svårt att vara kristen i Hollywood och tyvärr hamnar kristna Hollywoodskådisar lätt i urvattnade sammanhangoch med urvattnad teologi, tex Hillsong (Chris Pratt).

   Jag minns när Two and a half men-ungen (Jake spelad av Agnus. T Jones) lämnade Hollywood för Jesus. Han sa att det var omöjligt att förena tron och att vara med på den tv-showen så han bröt helt. Efter det har nöjesrapporter mest kommenterat hur ful de tycker han blivit.

   Jag såg en film på netflix i helgen som hette “Breakthrough”, den är kristen, och var helt okej, jag kan rekommendera den. Bara Gud nämns och inte Jesus, men men!

   The Shack har jag känt olust inför från bok till film :/ Håller med dig om New Age-vibbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *