Bilder · Illustrationer · Jesus · Kristendom · Kyrkoliv

Församling som bjuder in förfall och död #meditation #ekim #yoga

Jag läste att Katarina församling i Stockholm (Världen idag) har tagit in nyandlighet i sina lokaler. Där sysslar de helt öppet med  yoga och zenmeditation men det var en sak som stack ut extra för mig, nämligen att de dragit in undervisning i boken En kurs i mirakler.

Jag skrev om En kurs i mirakler för snart ett år sen, i inlägget “den ondaste bok jag någonsin haft“. Jag uppmuntrar er att läsa inlägget om ni inte redan har gjort det (och om ni är intresserade). 

Jag mår fysiskt illa när jag tänker på att en församling har tagit in den läran i sina lokaler, och att de undervisar människor som stapplande söker efter Jesus i detta mördande skräp, och kallar det för “goda krafter”.

För icke-kristna kan jag tänka mig att det här är svårt att förstå. Då tänker man kanske att all andlighet är ungefär likadan (“inget av det där är verkligt, men är det meningsfullt för utövaren så betyder det ändå något för just den personen”).
Men låt mig förklara: En kurs i mirakler är en bok som kommer direkt från helvetets djupaste mörker och att utsätta en person som är andligt öppen och sökande, och dessutom med stapplande steg har lyckats söka sig till en kyrka, går att jämföra med att köra in en kniv rakt in i den här personens själsliv, och så sedan karva djupare och hårdare för varje undervisning den personen får i dessa kurser. En kurs i mirakler är anti liv och anti Jesus.

Det går även att jämföra med att starta pubkvällar i församlingslokalerna. Där röker man inomhus, spelar kort och spelar Cornelis Vreeswijk på jättehög volym samtidigt som man undervisar att Cornelis var ganska Kristuslik, och när nån ifrågasätter hur detta kan få undervisas i en kristen församling, så säger man “vadå? Flera har tagit nattvarden efteråt”.

dansasamba.jpg

Ni kristna som förstår: har ni tid över eller känner att det här är något för er, be för beslutsfattare och ledning i Katarina församling. Blir det ingen omvändelse så hoppas jag att församlingen läggs ned. Lite surdeg syrar hela degen och här har vi surdeg.

Här är förresten en video där Steven Bancarz går igenom forskning som visar att meditation är förenat med risker psykologiskt och känslomässigt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T0Sbs0YOGk8&w=560&h=315]
Klicka här om uppspelaren inte fungerar

Och det är inte bara han som varnar för meditation och mindfulness, så här säger till exempel den ickekristne psykologen Fredrik Bengtsson som själv har utövat meditation i 25 år, i en artikel i Svenska Dagbladet med titeln “Mindfulness kan vara förödande för en skör person”:

“Men att meditera genom att sitta still, sluta ögonen och rikta sin uppmärksamhet inåt kan också dra igång starka och ibland skrämmande processer. Det är en kunskap som sedan långa tider varit känt bland meditationsmästare i olika kulturer.

Även Fredrik Bengtsson har mött klienter som mått dåligt, fått ökad ångest, djupare depressioner och i värsta fall blivit psykotiska efter att ha utövat mindfulness.”

Det finns något som kallas att meditera i bön till Gud. Men det är inte alls som att meditera så som man gör i mindfulness. Som kristen som mediterar i bön så söker man sig ändå utåt uppåt till Gud, och inte inåt i sig själv, och man måste inte tömma sinnet, och så vidare. Jag rekommenderar att ni ser videon som jag länkade om ni är intresserade.

Ni som söker frid och ännu inte har funnit Jesus, snälla, åtminstone överväg riskerna med praktiker och metoder ni tar er an, och släng er inte in i saker och ting med huvudet före. Jag vill uppmuntra er att börja söka och se vad kristna säger om dessa saker (de flesta gör tack och lov inte som Katarina församling). Även om ni tycker att vi är överkänsliga och extrema, och att församlingar som den nämnda är “framåt”, “coola” och “med i tiden” osv, så kan det väl inte skada att åtminstone bara ta en titt på andra tankar?

Hoppas ni har en bra helg!

bocker4 (1)

 

0 thoughts on “Församling som bjuder in förfall och död #meditation #ekim #yoga

 1. Förlåt men din bild här ? Det är ju så snurrigt fast många resonerar ändå exakt så! Konstigt man kände sig galen och misslyckad förr?

  Iallafall, sorgligt att höra om en församling där detta pågår…

 2. Allt som sker nu, det känns som varje centimeter av jorden är i misär. Alla lögner. Jag är rädd. Vet att man inte ska vara rädd, utan bara tro.
  Men är rädd och rädslan gör att jag tappar tro. Rädd att alla jag känner ska bli hämtade och jag ska stå kvar ensam.

 3. Finns det verkligen bara en lösning för alla? Du har hittat Jesus och mår bra av din tro, och det är jättebra! Jag är superglad för din skull. Men det betyder inte att det är för alla. Alla är olika och behöver olika saker för att må bra. Jag respekterar din tro och att det gör dig helare. Och yoga/mindfulness osv får någon annan att känna sig helare. Kan det inte bara få vara så? Du säger att det finns folk som mår sämre av mindfulness mm. Finns säkerligen folk som mår sämre av att vara ”fast” i en tro för att de inte känner att det finns utrymme att utforska annat som kanske skulle få de att må bättre också? Och skulle inte det bli mindre konflikter i världen om inte bara allas tro/andlighet/religion respekterades? (Som inte bryter mot grundläggande mänskliga rättigheter såklart)

  1. Jag har hittat Jesus och min Gud varnar för just de saker jag varnar för, och det av goda skäl som jag personligen också har erfarenhet av.
   Min Gud säger att man inte ska ha någon annan Gud vid sidan av honom, och jag tror honom till 100%. Att hänge sig åt den här typen av andlighet är att bryta det första och största budet som vi kristna har fått.
   Den här idén att alla behöver olika gudar och andligheter och tankar av typen “det som är sant för dig är inte sant för alla” är inte Biblisk. Och jag förstår om människor som inte tror på Bibeln och därför inte lägger någon vikt vid den tror på att sanningen är relativ, men jag gör inte det. Jesus är vägen till Gud för ALLA människor. Jesus är den som kan göra ALLA människor hela. Men det betyder inte att jag inte respekterar att andra har en annan åsikt eller att andra vill hålla på med yoga och En kurs i mirakler (hemska bok). Jag kan varna, människor kan tycka att jag är jättejobbig för att jag varnar, men jag kommer inte att hålla fast någon eller på så nåt sånt sätt förhindra någon att hänge sig åt den här typen av andlighet.

   Jag kan inte hålla tyst om något som jag är helt övertygad om är osunt och farligt, för att bidra till “mindre konflikter i världen”. Men jag vill inte FÖRBJUDA En kurs i mirakler eller mindfulness. Ett av mina favoritbibelcitat kommer från Hesekiel 3:27: “Den som vill lyssna må lyssna, och den som inte vill, han får låta bli”

 4. Tack för att du skriver om detta! Det är så skrämmande hur New Age infiltrerar kyrkorna! Bara för att man sätter etiketten “Jesus” på en lära eller praktik så betyder det inte att den är kristen. Vi måste ha Bibeln som grund, och följa Bibelns Jesus! Din sista bild är både sorglig och skrattretande i sin galenskap. Så galet vad människor kan snurra in sig i konstiga idéer om en “högre kunskap”. Sorgligt. Bibeln varnar ofta för falska läror som leder bort från sanningen. Det kommer bli en hård dom för de präster/pastorer/ledare som i Jesu namn leder människor in i New Age. Vi måste fortsätta be för dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *