Allmänt · Bilder · Skärmdumpar · Tidningsutklipp

“Ateisten Stephen Hawking död”

Stephen Hawking har nu varit död i ett år.

Såhär rubriksatte och sammanfattade Dagen hans bortgång och livsverk. Dagen är för er som inte vet en kristen dagstidning.

dagen_se

Visst är rubriken lite “hela hans karriär och livsverk bygger på en lögn.. hur tusan ska vi uttrycka det på ett respektfullt sätt?”

0 thoughts on ““Ateisten Stephen Hawking död”

 1. Men var Hawkings verkligen ateist? De flesta stora vetenskapsmän där även Darwin medräknad var kristna människor men ansåg att man kunde förklara Guds skapelse med vetenskap. Det klart att Big Bang skett, precis samma som att dinosaurierna gått på jorden och människans utveckling men det har ju inte skett genom en slump. Vad beträffar rubriken så kanske “Hawking försökte förklara Guds verk mha vetenskap” jag vet inte det är fortfarande tidigt på morgonen ?

  1. Han var tydligen en uttalad ateist. ja ditt rubrikförslag var riktigt bra! 🙂 Och det är inte klart att Big bang har skett, såsom Big Bang beskrivs, och jag tror inte heller på evolutionsteorin. Många kristna gör det och lyckas väva in det i tron, men jag gör det inte!

  2. Skulle nog säga att av alla vetenskapsmän så är Hawkings nästan den som är längst ifrån kristen. Han har själv sagt rakt ut: det blir svart efter döden.
   Han har nämnt att det inte finns någon möjlighet att Gud finns i vårat universum!

 2. Ja det är det smärtsamma, att människans stolta (över)tro på sig själv, tron på intellektet och det skapade istället för på Skaparen, leder så galet fel. Har så många gånger tänkt “Men bara testa honom (Jesus) vettja! Bjud in honom i hjärtat och se vad som händer!! ” Men för människan som inte vill kännas vid sina sprickor och stolthet, bildas muren som skymmer Friheten. Att öppet “på test” ödmjukt ropa ut till Gud är just vad de inte fixar. Blir därför så himlars Glad när jag läser om ex Stakset när han leder trasiga människor till Jesus. De är de som förlorat allt och tappat illusionerna om sin egen storhet som öppnar sig och tar emot den levande Guden och hans befrielse, upprättelse, förlåtelse – Räddning <3

  1. Det är väldigt enkelt men samtidigt väldigt svårt. Jag förstod inte, kunde absolut inte ta till mig nåt av värde om Jesus , förrän tiden var mogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *