Allmänt

Funderar på att ta paus i tre månader

Jag har tidigare skrivit ganska mycket om social media och hur de utnyttjar, exploaterar och faktiskt avtrubbar och skadar några av våra finaste mänskliga sidor (empati och känslomässigt engagemang till exempel) och ständigt matar oss med vad algoritmerna tror att vi vill ha samtidigt som vårt nätbeteende säljs till vem vet.

Men det är inte bara det. Internet kan också kännas så himla luddigt. Som nån slags otydlig verklighet. Och jag vill ha verklighet. Jag har extremt stort behov av det.

Så jag funderar på att pausa mitt systematiska internetanvändande i tre månader efter nyår, och utvärdera och se hur jag ska gå vidare 1 april nästa år. Och då menar jag att jag funderar på att även lägga bloggen på is.

Jag har sen jag blev gravid varit ganska mycket tröttare än vad jag var före graviditeten. Jag var inget sprudlande energiknippe innan och nu när jag har mindre energi så måste jag verkligen prioritera och ransonera vad jag tycker är viktigast, för min egen och familjens bästa. Jag är ingen Micael Grenholm-person som kan göra 20 projekt samtidigt. En sak i taget – det är min melodi.

Visst låter det bra?

 

0 thoughts on “Funderar på att ta paus i tre månader

  1. Du verkar alltid så klok och vis i dina resonemang. Så då är väl även det här ett klokt beslut. Även om du kommer vara mkt saknad.

    Jag ber här om kraft och energi till Sonja i sin vandring med dig o Herre, att du täcker hennes familjs behov och leder dom med ditt ljus, under ditt beskydd. I Jesu namn, Amen!

    God Jul till dig och din familj!

  2. Förstår ditt beslut om det är så att du behöver pausa bloggen, men kommer att sakna den och dig i så fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *