Abort · Jesus

Stänger av Wifi alldeles för mycket

Har varit i extremt behov av att insupa vardans verklighet så därför har jag stängt av datorn och Wifi under stora delar av dagarna. Barnen klagar på att jag stänger av Wifi på tok för mycket. “Du är typ 35 år, du fattar inte hur ofta man måste kolla snap för att hänga med”.

Ha ha hon tror att jag inte vet!

Jag är så trött på en massa saker som har fått ta onödig plats i mitt liv allt för länge. Vissa saker står jag helt enkelt inte ut med just nu. Söker Gud. Hur söker man Gud kanske nån undrar. Ja först och främst så bekänner man Jesus som herre och frälsare och ber honom att göra en ren. Visst har jag väl berättat det, hur han kan göra en människa ny? Nästan som en reset-knapp. Jesus är enda vägen till Gud, så honom får man se till att skaffa en relation till. Sen söker man. Man kan söka i Bibeln, man kan söka genom att tala till honom, bjuda in honom i tankarna, genom att fråga och vända och vrida, genom att tala om honom och läsa om honom med andra människor, genom att lyda honom. Ja jag tror rent utav att man kan gå ut på kvällen och söka Gud med hjälp av en ficklampa om man är lagd åt det hållet. Jag har inte testat men en del vill ju gärna gå ut med ficklampor när de letar efter nåt.

Jag blir så ledsen och bedrövad över så himla mycket just nu. Ni vet ju hur jag brinner för abortfrågan till exempel. Men just nu gör den mig bara ledsen och förskräckt och jag vet inte hur jag ska stå ut att tala om det, om jag ska tala om det alls. Jag tycker att det är svårt att stå ut med hur våra minsta allt för ofta bara viftas bort som ett ingenting fastän de är ovärdeliga. Hur destruktiviteten viftas bort, fastän den i många fall är ett i ett långt led av destruktivitet, inte minst för kvinnan. Men det är inte det enda. Jag känner mig så liten. Så osäker på nästan allt.

Så jag bara kryper in i min kära faders famn och söker honom. Vad ska jag göra? Hur ska jag tänka? Vad ska jag tala om och hur ska jag tala om det? Hur ska jag hantera min egen och världens trasighet och röra? Svagheten och bräckligheten. Mörkret. Jag behöver tröst, jag behöver påfyllnad, jag behöver räddning.

‘Men hör nu, du min tjänare Jakob, du Israel som jag har utvalt. Så säger Herren , han som skapade dig, han som formade dig redan i moderlivet och som hjälper dig: Frukta inte, du min tjänare Jakob, du Jesurun som jag har utvalt. Ty jag skall utgjuta vatten över det som törstar och strömmar över det torra. Jag skall utgjuta min Ande över dina barn, min välsignelse över dina avkomlingar, så att de växer upp mitt ibland det gröna gräset, som pilträd vid vattenbäckar.’ Jesaja 44:1-4

0 thoughts on “Stänger av Wifi alldeles för mycket

 1. Får du stöd i kyrkan? Blir du laddad där?
  När du delar nattvarden i gemenskapen?
  Har du kontakt med en bra präst eller diakon? Jag vet inte om jag skulle orka annars.. och så sjunger jag i en kyrkkör, det fyller mig med glädje. Gud visar vägen som är bäst för var och en av oss.

 2. …En liten tröst kan vara att vi är flera som försöker höja våra röster i abortfrågan, vi tar små (men aldrig oviktiga) försök att bredda den till att också innefatta huvudpersonen fostret. Har en dotter som imorgon ska framföra ett argumenterande tal i skolan om den “överlappande” abortgränsen – veckorna eller dagarna som kan sammanfalla men ändå ge motsatt slut. Är barnet efterlängtat kämpar hela vårdkedjan för hennes överlevnad. Är hon oönskad väljs hon bort fastän lika stor i veckor och dagar…Smärtsam läsning. Det som förvånas mest är att så många bara rakt av tycks köpa argumenten som “etiska råd”/proffs bestämt, samtidigt som minsta hundvalp – ju mindre och skörare desto mer – får uppmärksamhet och stöd i mängd. Svenskar är djurvänner.

  En stor tröst är att Gud har kontrollen. Över allt. Dessa dagar påminner han mig ofta om det, bara han är vårt enda hopp. Tack för en mycket fint skriven text, Sonja. Den känns.

 3. Underbara bibelverser. Vad skönt att stänga av wifi:t, det är nog bra för dina barn också även om de inte förstår det… Jag känner mer och mer att fienden använder sociala medier (och Netflix för min del) för att dra mitt fokus bort från Gud. Jag känner mig inte lika nära Honom som jag gjort tidigare. Sociala medier och serier är så beroendeframkallande…

  1. Ett av fiendens kraftfullaste vapen är förmodligen förströelser och tidsfördriv. Jag sa upp mitt Netflix förra veckan. Och C-more och HBO…

 4. Jag känner igen det du skriver om.

  Hos Gud får vi den kärlek, trygghet och allt annat vi behöver. Ibland känns det som att Gud är så avlägsen, men varje gång, när jag tänker efter, inser jag att det är jag som flyttat mig, orsakat avståndet, genom att fylla mitt liv med denna världens olika tidsfördriv.

  Det där med aborter är så fruktansvärt. Värnlösa, oskyldiga små barn som bara slits loss från den plats, livmodern, som skulle vara den tryggaste! Jag fattar inte hur de tänker som försvarar aborter.

  Kram!
  /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *