Allmänt · Betraktelser · Bilder · Illustrationer · Jesus · Kristna · Musik · Skärmdumpar · Youtube

Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

Jag har lyssnat väldigt mycket på kristen musik på sistone (trots detta). Kristen musik och barnmusik i härlig blandning. Jag har hittat många guldkorn.

Till exempel har jag hittat den här!

IMG_2745

Fast det blev ingen favorit tyvärr, jag lyssnade på nån halv låt så där och lämnade lokalen. Men visst vill man lyssna på skivan bara för omslagets skull?

Jag har förresten hittat till Pelle Karlssons musik. Jag fann honom genom hans version av “det lilla ljus jag har” som så klart var ett måste på Stigs spellista. Jag tänkte att det här var högkvalitativt, och så började jag lyssna på hans övriga låtar. Och det är den bästa musik jag nånsin har lyssnat på – ever.

Skulle jag välja att lyssna på bara en artist resten av livet så skulle jag välja Pelle Karlsson.

Här är en av mina absoluta favoriter:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4IHZcfV-brU&w=560&h=315]

Jag har aldrig hört talas om honom tidigare och ingen tipsade om honom när jag bad om tips på bra kristen musik i början av min vandring. Och det – gott folk – är inget annat än ren och skär skandal. Men jag förlåter er.

Kram!

nufortiden.jpg

21 thoughts on “Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

 1. Haha! Jag dööör då roligt!! Percy är med i min församling och jag blev så full i skratt av detta underbara skivomslag! Ett annat musiktips är The Welcomwagon! Men det görs inte så mycket bra kristen musik tycker jag …!

 2. Åh kristen musik =D Då passar jag på att tipsa om en ung musiker som inte plöjer i mainstreams breda fåra utan traskar på en egen kreativ, lekfull och samtidigt seriös stig vid sidan av. Han skapar, producerar och ger själv ut musiken. Till flera av låtarna har andra begåvade människor gjort arty videos. *gillar gillar*

  Josh Garrels, “Words remain” https://youtu.be/WQgl12_btSQ
  Andra kanonlåtar med Josh är bl a “Hiding place” och “White Owl”.

  Om någon inte lyssnat till Keith Green tipsar jag om honom med! Soundet är inte från idag (han dog tyvärr ung) men låtarna, värmen, det helgjutna engagemanget och hans Gudshjärta lever kvar för alltid <3

 3. Haha, nu läste jag ditt tidigare inlägg om kristen musik =D Vill bara säga att jag håller med, tystnad vinner nästan varje rond! Och då musik är mitt dagliga bröd är tystnad (den långa pausen) den vackraste musik Gud skapat. Lyssnar jag, måste det vara på något som inte låter som allting annat, som inte tycks vara kopierat från mainstream musik *fast med kristen text* Det måste låta genuint. Och saknas innehåll, texter som berör, drar en närmare Skaparen själv, då får det vara t y s t.

 4. Pelle Karlssons musik är bra, kan tipsa om Ulf Christianssons musik som också är bra, många av hans låtar är klassiska kristna låtar i mer modern stil. “En liten stund med Jesus” är en av många fina låtar av Ulf C. Tror den finns på Youtube.

 5. Så sant.
  Många av oss 70-talister växte upp med Pelle K. Kärnfulla och trösterika textrader till god musik. Minns i lumpen att några dåvarande förnekare ändå gladeligen kunde stämma upp i allsång med “Han är min sång och min glä-ä-dje…” därför att den brukade mamma både lyssna till och sjunga vid spisen. Sånger barnen får höra som barn går inte obemärkt förbi kan jag lova. Det finns många vittnesmål om hur dessa tonsatta frön har blivit till räddning senare i livet.

 6. Kan varmt rekommendera Jason Upton med skivorna Faith och Jacobs Dream, rätt tidiga typ bön-lovsång-ish med bra texter (finns massa andra som också är bra). Fernando Ortega är också bra, lite folkigt och hymnigt speciellt skivorna Come Down Oh Love Divine och The Shadow Of Your Wings: Hymns and Sacred Songs. Det finns en svensk kille som översatt en del av Ortegas sånger till svenska som också gör fina låtar som heter Erik Tilling, hans skiva I din Hand Ligger Mina Dagar är väldigt bra tycker jag.

 7. Jag föredrar tystnad. Under den tiden då jag följde med till kyrkan så ogillade jag hur sången tog över. Vill ha predikan i kyrkan och tystnad hemma 🙂 hillsong går inte!
  Men Carola har många fina versioner, gillar när hon sjunger den “öppna mitt öga”.

  1. Jag har också svårt för Hillsong. Vissa låtar tycker jag om men generellt så låter allt ungefär likadant som all annan “modern kristen musik”.

 8. Rekommenderar Sara Groves samt Andrew Petersson. Båda har väldigt bra texter men också bra musik, åtminstone om man är ok med singer/songwriter.

  Och så Kirk Franklin om man har minsta lilla dragning åt gospel. Lyssna på “Imagine me”.

 9. Shane & Shane (Psalms 2)
  Lauren Daigle
  Martin Smith
  Delirious? (Live and in the can)
  David Crowder
  Alisa Turner
  Pelle Karlsson är faktiskt bra, Hans musik är mer än bara sånger.

 10. Tyvärr är det nog signifikativt för dagens kyrklighet att du inte fått något tips om Pelle Karlsson. Jag är född “på kyrkbänken” och var tonåring på det glada – och märkliga – 1970-talet, då Pelle Karlsson var ingång väldigt mycket. Hans sånger tog tag i mig redan då, och gör det fortfarande.

  Anledningen är att han tror på det han gör och ser sig inte som artist, utan som en som – av hjärtat(!)- tjänar Gud med sin musikaliska gåva. Att han har förpassats ur kyrklighetens medvetande är allt annat än en naturlig process, eftersom Pelle Karlsson fortfarande har lika mycket att säga nu som då, oavsett vad man tycker om hans musikstil.

  Jag vill även tipsa dig om en bibellärare som du kanske inte heller hört om tidigare, nämligen Sven Reichmann. Han dog 2018, men mycket material finns att både läsa och lyssna på. Han var en självklar person i många kyrkliga sammanhang tidigare, men nu hör man inget om honom.

  Han är lite av en “bibellärarnas Pelle Karlsson”, dvs. han har försvunnit ur kyrklighetens medvetande, trots att motsatsen borde gälla. Han var kunnig och gjorde sig inte särskilt märkvärdig, men jag har sällan lyssnat igenom ett helt bibelstudium utan att behöva stanna och smälta det han säger. “Smörjelse” är ett missbrukat ord – som blivit rena avguden – i många sammanhang. Men om man med smörjelse menar Den Helige Andes “uppbackning” av det förkunnare säger, så var Sven Reichmann i högsta grad “smord”.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sven_Reichmann
  https://uttrycket.se/ (hemsida med material av Sven Reichmann)

  1. Hej, kul att du hittat hit! Tack för tips , Sven Reichman har jag hört talas om, jag läste tidigt ”allt är inte Gud som glimmar”. Jag har också för mig att jag lyssnar på någon undervisning. Han bodde ju bara ett par mil från där vi bodde och jag hörde att han predikade emellanåt men jag for aldrig dit för att höra honom personligen. Får kolla in hans hemsida !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *