Allmänt

Förslag på bloggämnen till bloggvecka

Jag får besök nästa vecka (höstlov) men efter det tänkte jag ta en bloggvecka när jag bloggar varje dag. Kanske till och med två bloggveckor? (hissnande tanke), och ni får gärna komma med ämnesförslag.

IMG_2713

0 thoughts on “Förslag på bloggämnen till bloggvecka

 1. Spännande. Kommer inte på något speciellt ämne men gärna ett till inlägg i kategorin “Så tänkte jag då och så här tänker jag nu”.

 2. Varför brinner du så för abortfrågan? Jag är av åsikten att det mest är en fråga för den enskilda individen, och inget som vi utanför behöver lägga oss i så mkt.

  1. Det ska jag absolut fråga om!
   Kvick fråga: Om det var lagligt med abort fram till förlossningen. Skulle du fortfarande se det som en fråga för individen då?

  1. Min musiksmak har faktiskt ändrats rätt mycket sen jag fick senaste barnet! 😀 Njuter av en helt annan slags musik än tidigare! Får ta och skriva ett inlägg om det!

 3. Mer om hur det var att bli kristen med man, barn, syskon, vänner som inte var kristna? Och kanske en jämförelse mellan hur det var att bli mamma vid 20-22 respektive 33? Och så din syn på feminism förr & nu, tror inte jag missat nåt inlägg specifikt om det? Flera förslag hehe men du får ju välja själv vad du vill skriva om ?

 4. Synd och nåd! Alltid lika intressant och viktigt!
  Domokumentären “Tranzformed” åsikter och tankar?

  1. Synd är ett bra ämne, då många idag inte tror att det finns synd, eller ser pratet som synd som att Gud är en glädjedödare som tycker att människor är värdelösa.

   Den har jag inte sett, får se om jag ser den! I så fall skriver jag om den 🙂

  1. Det är en bra idé fast jag orkar inte sätta mig in i berömda filosofers tänk. När jag själv var sökande så sökte jag svar, och filosofer hade ofta samma frågor som jag hade men inga svar på frågorna – bara fler frågor! Och det var otroligt irriterande.

 5. Hm, jag skulle önska höra dina tankar om det faktum att Indien har genomfört världens största biometriska ID-system, hela befolkningen är nu dataförd genom ögonscanning och fingeravtryck av alla fingrar, oavsett vad enskilda medborgare anser om det. Nobbar någon hamnar de utanför alla sociala instanser, skola för sina barn mm. Hittar inte en enda svensk artikel om detta anmärkningsvärda genomförande. Dock flera engelska. Och youtube-klipp som “The mark of the beast system takes over India”. Det börjar någonstans, i små små steg. Så att det knappast märks. Hur börjar en prata om detta, medan vi ännu inte är där Indien tvingats in i. Vilka ingångar till samtal ser du?

  1. Det här har jag inte hört talas om! Men tänker att de egentligen redan har börjat i värstvärlden också för länge sen, i och med de där fingeravtrycks-avkännarna som man har på mobilen. Snart kommer säkert ögonscanning införas på mobiler/någon annanstans på ställen där vi känner att vi vill komma in, och så ger vi bort informationen helt frivilligt lika glatt som vi har lämnat fingeravtrycken.
   Vi har gett upp väldigt mycket av integritet och frihet genom banala teknikfunktioner. Utan att tänka på det. För inte tror jag att apple och android är några goda företag. Och inte sociala medie-plattformar heller. Vi är rätt intrasslade i ett rätt sjukt system redan. Jag hade blivit rätt nojig om jag inte hade vetat att jag är under Guds beskydd och att det är i honom som jag har min trygghet.

 6. Jag hade tyckt det varit intressant med ett inlägg om kristen subkultur – finns det särskilda sätt att bete sig bland kristna? Vad tänker du om det, är de i så fall positiva eller negativa? Hur var det att komma in i den nya subkulturen som nykristen (om det finns någon särskild kultur)?

  Tack för en intressant blogg!

   1. Ja! Det vill jag också höra om! Jag är n00b. Har du liksom en *kristen gemenskap*? Hur hittade du den? Hur börjar man praktisera liksom?

    1. Ja, lite trevande så kan jag nog säga att jag har det. Fast det där är nåt jag i allra högsta grad fortfarande håller på att lära mig.. får ta och skriva ett inlägg när tid finnes!

 7. Har du sett dokumentären “Reversing Roe- striden om abort i USA” på Netflix? Intressant om situationen i USA men väldigt vinklat. Få pro-life:are intervjuas, sista ordet får en pro-choice:are och de som är pro-choice är vältaliga, utbildade och har resonabla argument medan pro-life-representanterna ofta är extremt dömande, outbildade osv. De använder även Bibeln för att trycka ner kvinnor som gör abort. Något annat som är slående att många amerikaner som kallar sig pro-life är för dödsstraff, Donald Trump är en av dem. Hur som helst, ett tips att kolla på och kanske nämna något om om du skriver om abort.

  1. Jag har hört talas om den och sett den i utbudet men jag har blivit så trött på Netflix att jag har sagt upp min prenumeration där. Men jag har hört samma som du beskriver från uppstickande pro-lifers i USA som hade kamerateamet med sig men som inte kom med i slutproduktionen. Jag tror inte att jag kommer att se den. Men skriver du om den så länkar jag! 😉

   1. Okej! Oj, vad synd att de gjorde så… Det hade varit så intressant om båda sidorna fått en ordentlig chans. Okej, tror inte jag skriver om det men vi får se 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *