Abort · Allmänt · Youtube

“Har Sverigedemokraterna dålig kvinnosyn?” #youtube

De här killarna ställer frågan “har SD dålig kvinnosyn” på stan, och många svarar att de tycker att SD har det just på grund av att de vill sänka abortgränsen. Så då går killarna  och ställer frågor kring abort i stället.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kHMGVRpMsHM]

Har ingen koll på de här killarna och vad de har gjort före och efter men tycker den här videon kan stå för sig själv oavsett vilka partier man gillar.

Sen måste jag säga att jag känner enorma sympatier med de människor som de söker upp med kameran. Jag hade heller inte haft nån aning om vad jag skulle säga och jag hade kommit på ALLT jag hade VELAT säga efteråt.

Men människor har generellt riktigt dålig koll på fosterutveckling och abort. Tyvärr. Det behövs en folkbildningsinsats.

0 thoughts on ““Har Sverigedemokraterna dålig kvinnosyn?” #youtube

  1. Samhället kanske inte har något intresse av någon folkbildningsinsats utan tycker det är lika bra att vi tror det handlar om cellklumpar i st f små små människor.

  2. Håller med om att folk är outbildade men får dåliga vibbar av videon. Killarna är uppenbarligen SD:are och ganska osympatiska tycker jag. Sedan måste jag också säga att jag blir lite provocerad av män som engagerar sig massor i abortfrågan på det här sättet. De kommer aldrig att ställas i den svåra situationen att vara oönskat gravid och därför tycker jag helt ärligt att de kan ta ett kliv tillbaka, de måste inte gå i bräschen för just abortfrågan. Det finns så många andra relaterade frågor de kan engagera sig i som riktar sig till män, t ex porrtittandet som är en bidragande faktor till våldtäkter och sexköp vilket i sin tur leder till aborter, mäns syn på sex som en rättighet, mäns ovilja att ta ansvar för preventivmedel osv. De här killarna sa ju till och med i slutet att de inte tycker att det är så viktigt att killar tar ansvar för preventivmedel och oönskade graviditeter?! I sådana fall engagerar de sig ju för något som inte berör dem. Nej, killarna lyfter en viktig fråga men jag tycker de har en taskig och oempatisk attityd.

    1. Jag tror inte att de engagerar sig massor i abortfrågan, tvärt om tycks de ha snubblat över ämnet. Jag tycker inte att det verkar som att de själva inte har reflekterat särskilt över abort förrän rätt nyligen. Det de gör är att ställa frågan typ “är det rimligt att säga att någon har dålig kvinnosyn för att den vill sänka abortgränsen?”, och det är det som jag tycker är intressant.

      1. Det är kanske sant. Jag känner andra män som engagerar sig mycket i abortfrågan, det är nog därför jag reagerar som jag gör. Men jag hade haft mycket lättare att ta till mig budskapet om det hade varit kvinnor, eller män med lite mer respekt, som ställt frågorna. Fortfarande är responsen såklart intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *