Allmänt · Bilder · Jesus · Kristendom · Skärmdumpar · Vardag

Kommer vi ha fri vilja i himlen, med tanke på att ingen kommer ta droger och slåss där?

Jag tycker att nog det bästa med internet är kommentarsfält. Inte alltid så klart, jag är inte dum i huvudet (inte helt i alla fall? *osäker*) , men rätt så ofta så sker det mest intressanta bland kommentarerna.

Idag la en kvinna upp en bild om helvetet och hon skrev bland kommentarerna att hon tror att man inte har fri vilja i himlen så därför väljer hon nog hellre helvetet. Hon förstår inte hur man kan ha fri vilja om man väljer bort droger, hat, bråk och sex till exempel, eftersom det är sånt vi människor dras till och gör ideligen och inte sällan med passion.

Men så skrev nån ett så himla bra svar som jag tänkte att jag ska lägga upp här:

IMG_2554

Concupiscense? Jag kollade upp ordet åt er (fast egentligen kollade jag upp det åt mig själv för det var det konstigaste ord jag sett på hela veckan)

med versaler

Finns mycket att säga om himmelriket, tex att det inte bara är nåt för “senare” utan för redan nu. Redan nu lär vi oss att se saker för vad det är. Men det orkar jag inte skriva nåt mer om nu för nu ska jag sova.

I morgon tänkte jag försöka mig på att blogga om en bok som jag hatar. Det är den ondaste bok jag vet, så inlägget kommer att bli en varning. Särskilt till sökare. Men vi får se hur det blir, huruvida jag hinner eller inte beror på lilla Stickan. Han är en riktig liten buse han [hytter med knytnäven i luften och ler träskodansleendet].

Ha det bäst!

0 thoughts on “Kommer vi ha fri vilja i himlen, med tanke på att ingen kommer ta droger och slåss där?

 1. Undrar om konkubin kommer från samma ursprungsord? (Concubine)

  Synden känns gott för stunden, ljuvlig sötma på tungan och lustens välbehag som sprider sig genom kroppen. Men den kommer med ett högt pris i form av bitter eftersmak och sorg i själen.
  Tänk vad många människor som mår dåligt på grund av synd. Det är synd(!) att just ordet “synd” många gånger ses som något förelagt, som att vi nutidsmänniskor är bättre än sådant gammalt trams. Men vi är alla syndare, hela dagen lång går åt att på ett eller annat sätt synda lite grann. En “vit lögn” här, ett elakt ord där, en tanke på att förföra kollegan där, en liten stöld av en lösgodisbit där….

  Vi är faktiskt inte goda varelser. Men det finns förlåtelse och förlösning att få, hjälp i mörkret och frestelsen. Jesus. Så enkelt är det. Fast vi gör der svårare än det är.
  Ske din vilja Gud, inte min. Och genom att släppa “kontrollen” på det sättet så blir allt så mkt enklare.
  Vet ej vem jag skrev detta till men om det finns någon som söker så är svaret Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *