Allmänt · Betraktelser · Bibeln · Bilder · Illustrationer · Jesus · Kristendom · Ockultism · Skärmdumpar

Idag är Jesus födelsedag?

Jag läste nånstans att idag kan vara Jesus födelsedag. Det är nån/några som tror att han föddes på Feast of the Trumpets. Vad Feast of the Trumpets är vet jag inte riktigt men det är en judisk högtid i alla fall.

Jag vet inte om det stämmer men jag tänkte att det kan vara värt att nämna för att liksom poängtera lite extra tydligt att Jesus inte var född på julen, utan att det är en efterkonstruktion som Katolska kyrkan är skyldig till. Katolska kyrkan har en tradition av att “klistra över” hedniska gudar och högtider med helgon och kristna händelser lite så där så att det blir “samma sak fast ‘kristet'”. En fantastiskt urusel idé enligt mig.

När jag fortfarande var sökare så minns jag tydligt en teori om att Jesus inte är “son of God” utan “sun of God” och att Jesus egentligen är SOLGUDEN, dyrkad av många folk innan kristendomen. Teorin sa att kristna helt enkelt kopierat och snott från andra, äldre religioner och att Jesus egentligen var en person som nämns i många kulturer, men med olika namn. Starkaste motiveringen för detta var det här att Jesus sägs vara född runt 24 december (vintersolståndet). 

Och jag, som förstås gillade Jesus (hur kan man ogilla Jesus?) men inte visste så mycket om kristendomen, köpte detta som en rimlig teori och jag tyckte att det gav trovärdighet åt andra andliga tillhörigheter. Vilket gjorde att jag avfärdade Jesus. Jag tänkte att hur kan kristna påstå att Jesus är enda vägen till Gud när han bara är en av många.

Så jag vet inte om Jesus riktiga födelsedag är idag eller igår eller i juni. Men ville påminna om att hans födelsedag inte är på julen i alla fall. För de allra flesta spelar det här nog inte någon roll alls men det kan kanske vara nån som, precis som jag, kan behöva höra det.

Jesus är helt unik och han är enda vägen till YHVH – alltså Gud.

Kram!

Jesus_as_the_sun_in_a_sun-falskt.jpg

0 thoughts on “Idag är Jesus födelsedag?

 1. Aldrig har jag trott att han är född 24 december… jag funderade redan som barn på den saken, innan jag ens trodde.
  Varför skulle SNÖ vara en så stor grej kopplad till julafton om den dagen var ägnad Jesus, med tanke på att det knappast snöade alls i hans närhet?

  Men julen har jag alltid gillat och kommer alltid att göra, det är en underbar tid. Har alltid jesus i tankarna ändå.
  Kräver inga presenter men tycker det är väldigt kul att ge. Gillar hela grejen med granen som luktar gott. Kommer nog aldrig överge sen traditionen. Men tomtar gillar jag inte alls, onda gubbar!

 2. Jag behövde höra detta, det var en uppmuntran, för det var precis dessa lögner jag möttes av innan jag gav mitt liv till Jesus.

  En höstkväll i min lägenhet 2013 satt jag och lyssnade till min “guru” som påstod just detta. Han talade egentligen inte så mycket om ämnet, men det var nog för att göra mig nyfiken. Så jag kollade på något sätt i Bibeln, förmodligen online, om detta kunde vara sant.

  Så kom jag till det ställe (ledd av Gud tror jag) i Skriften , Hesekiel 8 där det står:

  “Så förde han mig till den inre förgården till Herrens hus. Och där, vid ingången till Herrens tempel, mellan förhuset och altaret, stod omkring tjugofem män. De vände ryggen åt Herrens tempel och ansiktet åt öster och tillbad solen i öster. ” – Hesekiel 8:16

  Och så sattes hela min värld i gungning, här stod min ansedda “guru” och påstod något som inte ens stämde med den Bok han kritiserade. Och på den vägen var det…

  Någon månad eller två senare var jag pånyttfödd kristen. Halleluja.

  Söker du sanning, hopp och mening kan du INTE komma till någon annan än Herren Jesus Kristus.

  1. Jag tror att det är ganska vanligt! Därför vill jag gärna poängtera just det här att Jesus inte har nåt med jul att göra på det sättet. En del tycker nog att det är ”onödigt” men det tror inte jag att det är och våra berättelser vittnar ju om just det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *