Betraktelser · Bibeln · Bilder · Jesus · Kristendom · Skärmdumpar · Tidningsutklipp

Åkesson är ingen god herde

För ett tag sen skrev jag om hur en del konspirationsteoretiker använder ordet “får” och hur jag som kristen numer gärna titulerar mig själv som ett dito eftersom jag har den goda herden.

Här kan ni läsa inlägget “Att vara ett får, bra eller dåligt?”.

Och nu så såg jag detta:

kastafar.jpg

Här kan ni se videoklippet där han kastar får till (från) höger och vänster (han har gett fåren namn efter de andra partiledarna) , aftonbladet.se.


Vad tror ni att Åkesson tänker att han själv är i förhållande till fåren som han kastar iväg?

Min gissning är i alla fall att Åkesson inte ser sig själv som en herde. Hade han sett sig själv som en ledare för vilsna och blinda stackare så hade han väl inte hånfullt kastat ut ett gäng till en hungrig folkmassa (som förmodligen inte heller identifierar sig som vilsna får fastän… ja, är det inte rätt uppenbart).

Nä gott folk. Särskilt kristna som ju faktiskt högst medvetet bekänner sig som vilsna får i behov av herde.
SD har anammat en retorik som på sina ställen är formulerad för att attrahera kristna. Red alert red alert. *Ljud av massivt larm*.

åkesson kastar får


Den här veckan ska jag försöka posta ett inlägg om dan, men idag blir det två inlägg för det kommer ett inlägg till lite senare som kommer handla om tungotalet.

0 thoughts on “Åkesson är ingen god herde

  1. Skulle du inte kunna skriva mer om din syn på SD och Jimmie? Mina morföräldrar är ett typiskt väldigt religiöst par som valt att lyssna på Åkesson och köpa allt han säger rakt av. Jag upplever att dom är rent av rasistiska i sina åsikter och till och med verklighetsfrånvända. Jag känner att det är svårt att umgås, då vi inte längre kan prata eller diskutera någonting utan att rasismen smyger sig in och då ger jag upp. Jag själv blir ledsen, tänker att Jesus syn på människor är motsatt till SDs människosyn och ändå är det Jesus de använder som ”ursäkt” och jag blir alltid förvirrad och vet inte hur jag skall bemöta dem, om det ens går? Har du några tips?
    Kram

    1. Ja, jag tycker också att det är hemskt. Deras ideologi och tankesätt går verkligen inte ihop med Bibelns syn på alla människors lika värde och hur vi ska behandla flyktingen. Hela Bibeln igenom så är Guds utvalda folk rätt ofta själva flyktingar.
      Jag såg att Mikael Grenholm på Hela PIngsten nyligen har postat 117 Bibelverser om invandrare och flyktingar! https://helapingsten.com/2018/08/16/117-bibelverser-om-invandrare-och-flyktingar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *