Allmänt · Bilder · Familjeliv · Gravid · Vardag

Tänk om jag får ett barn som gillar sån här dynga #video #sport

Jag har en son på 10 bast och idag kom den här tidningen med posten som en missil. För de hoppas förstås att han ska se denna och vilja veta mer om dessa svettiga karlar i syntet så till den grad att jag blir tvungen att lägga pengar på eländet.

IMG_0075

Hahah, jag skrattar djupt och hånfullt, för det har de inte mycket för. Den här åker direkt ned i soptunnan. Tänk att det finns barn som är intresserade av och vill läsa sånt här. I min familj, i min sfär, så känns det i det närmsta overkligt.

Enda fotbollsspelaren som vi har nån kännedom om utöver Messi och Ronaldo är Dante. Men det beror enbart på den här videon som jag och barnen spelade in en gång i tiden. (tryck här om inbäddningen inte funkar)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r0quCW8TnAQ]

I den här familjen är ingen intresserad av sport. Och med ingen sport menar jag verkligen ingen sport. Vi ser inte ens när det är VM och EM och såna saker. Vi ser inte ens “stafetten i skidskytte” eller “storslalomåket där Lisa-Stina Nånting har medaljchans”.

Men tänk om jag just nu, i min mage, bär en liten sportfluktare? Sannolikheten är större att barnet har en extra tumme i pannan men ändå – tänk om. Det är en lustig tanke. Ett barn som vill hänga på fotbollsplan. Ett barn som slänger av sig tröjan i extas när den gör mål (gör mål!?), för att härma nån av sina idoler. Ett barn som hänger posters på män från “Real Madrid” ovanför skrivbordet. Tanken är helt absurd. Men tänk om?

Det barnet skulle bli som kaninen i den där barnboken. Ni vet när det är en prickig kanin som föds i en kaninfamilj där alla andra kaniner är kritvita. Och kaninen ba “jag är så annorlunda”. Så skulle det vara för det barnet.

Men barnet skulle knappast behöva “ge sig ut i stora vida världen” för att se att det finns fler som honom (om det är en pojke)…

Läs den här texten som handlar om hur fotboll uppfattas av människor som inte bryr sig om fotboll. 

En av de roligaste texter jag läst.

0 thoughts on “Tänk om jag får ett barn som gillar sån här dynga #video #sport

  1. Hahaha, jag skulle passa in i er familj! Tycker också att det är totalt ointressant med sport på TV, hela min familj tittar på VM utom jag… Känner också igen mig i fotbollstexten, så kul!!

  2. Ja du har du två sport-ointresserade barn nu så är ju chansen statistiskt sett rätt stor att du bär på en sportfåne. Men det blir bra. Jag kan se dig som fotbollsmorsa. Vet du att de (idrottsföreningarna) vill att nästan alla föräldrar blir tränare också? Lite att fundera på.

    1. Jag var ingen bra gymnastik- eller dans-morsa. Så statistiskt sett så är sannolikheten rätt stor att jag skulle va världsbäst som fotbollsmorsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *