Bibelcitat · Bilder · Jesus · Kristendom · Vardag

Vad som skiljer kristendom från andra religioner

Igår trotsade jag tröttheten då vi for till Linneakyrkan i Göteborg som fyllde två år som församling. Där bjöds på våfflor och kaffe (fast jag avstod från båda) och sen blev det lovsång och predikan och vittnesbörd och sånt.

20180128_164127

En kille som heter Muhammed (men som kallas nåt annat eftersom de har så många Muhammed i församlingen tydligen, men vad han kallas har jag glömt bort) fick komma upp och berätta vad han sagt en kväll när de diskuterat frågan vad som gör kristendomen speciell.

Muhammed (som även kallas nåt annat) berättade att han varit i kontakt med många religioner i sitt liv och att det som skilde kristendomen åt från de andra går att likna med ett hav där det ligger människor och drunknar.

I andra religioner är det som att någon står vid sidan av och ropar och gestikulerar och försöker få den som ligger i vattnet att lära sig simma och hålla sig ovanför ytan och därmed överleva. “Gör så här! Gör lite mer så här! Nej inte så!”.  “Men Jesus stiger själv ned i vattnet och han lyfter upp den som håller på att drunkna”.

Ja nu berättar jag inte exakt som han berättade det, men det var så här jag minns det på ett ungefär. Och jag tycker att det var så oerhört bra beskrivet. Det får mig att tänka på en av mina favoritbibelcitat som jag publicerade i det första inlägg där jag skrev om min nyfunna tro:

bibelord

Jesus är på riktigt folk.

 

0 thoughts on “Vad som skiljer kristendom från andra religioner

 1. Är du borta från Kvitter?
  Jag kom och tänka på dig alldeles nu när ännu en frimurare kliver fram i UK,och säger att deras Handshake inte är hemlig (men vill inte säga hur)
  http://www.bbc.com/news/av/uk-42986325/freemason-our-handshake-is-not-secret

  Seriöst, de är Satanister. Jag vet inte vad man ska göra, så jag testar att fråga:
  Hur gör man, bemöter man om Luciferianer nu ska va helt öppna?

  Flåt för konstig fråga. Men jag är inte van vid sånt här.

  1. Vilket lustigt filmklipp! Först säger han att det inte är hemligt, sen vägrar han visa det för att han har lovat att inte göra det 😛 hehe ja jag säger då det!
   Ja de tillber Lucifer, även fast nog de flesta som är med i den där rörelsen inte inser det, eftersom de är så lågt i rankorna. De tror att de där konstiga hemliga ritualerna de har för sig bara är på skämt eller nåt.

   Så här står det iaf i Bibeln
   “Det som är dolt måste bli uppenbarat, och det som är gömt måste komma i dagen” Mark 4:22
   Och så står det typ 365 ggr i Bibeln “var inte rädd”. Världen är sjuk. Det har vi fått se och det kommer vi få se mer av. Men vi behöver inte vara rädda. Inte vi som sätter vår lit till Jesus.

   Sen står det så här:
   “Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.” Efesierbrevet 6:12
   När det kommer till att bemöta luciferianer så får man komma ihåg att de bara är människor. Många gånger helt ovetandes om vad de gör. Det vi verkligen strider mot är av ett annat slag. Och Jesus har redan vunnit den striden, det är bara det att den måste pågå ett litet tag till här på jorden.

   Jag hoppas att du mår bra. Jag vet ju inte vem du är men jag hoppas att du inte gräver ner dig för mycket i skräckpropaganda, eller “skräckporr” som man också kan kalla det för. Det finns mycket lögn, mörker och våld i den här världen, och det mesta sker i det fördolda. Jag har enormt mycket tröst i att jag numer fått veta orsaken till allt det där onda, samt att jag har funnit det Goda — lösningen. Det hoppas jag att du med ska göra, så du kan fokusera på det mer i stället! Kram!

 2. Jag ramlade in på din blogg när jag googlade på “andligt uppvaknande” (eller nåt sånt, det var det jag hade i tankarna iallafall).
  Satt även och kikade på andras upplevelser av detta, det finns en lång lista som förekommer ofta bland new age folket där de beskriver hur man får huvudvärk, ändrat sovmönster, känsla av elektricitet i huvudet osv.. (googla bara så kan du läsa alla “tecken på andligt uppvaknande” som beskrivs)
  Det vore kul att läsa om ditt perspektiv på detta, fick du huvudvärk vid ditt andliga uppvaknande? 😛
  Jag kan ju säga att det inte låter så lockande, verkar roligare att vakna upp till en ande som man blir glad och lycklig av tänker jag!

  1. Jag googlade “tecken på andligt uppvaknande” och usch, får flashbacks från den här hemska tiden när jag sökte. Allt det här pratet om energier, energiomställningar, frekvenser, nya tidsåldrar, dimensioner, andliga guider, illusioner, kontakt med moder jord… stackars människor som fortfarande är fast i det där gräsliga. Finns rätt mycket jag kan säga om den tiden när jag letade efter svar i den där genren. Skenheligheten är så enorm. Huvva.

   Jag skulle inte kalla mottagandet av Jesus i mitt liv som ett “andligt uppvaknande” utan jag skulle snarare kalla det livräddning av en person som älskar mig och ser mig på riktigt. Så nej jag fick inte ont i huvudet 🙂 Det var mer som att en enorm spänning och ansträngning i hela själen och även i musklerna och vävnaden lyftes bort från mig och jag för första gången kunde VILA (inte bara fysiskt utan andligt).

   Jag skulle inte kalla det att jag blev glad och lycklig, jag skulle kalla det som att jag i stället för att behöva bära mig själv numer får bli buren 🙂 Det är en enorm skillnad mot tidigare TROTS att jag gärna faller till grubblerier och tunga tankar och fortfarande har massa problem i vardan. Jag var tex väldigt isolerad från omvärlden tidigare (något som de här listorna du hänvisar till benämner som ett tecken på andligt uppvaknande :/ ) och även om jag inte är det på samma sätt nu, så har jag fortfarande svårt att “ta mig ut” liksom. Men jag kämpar på med Guds hjälp!

   Ja jag ska inte skriva ett roman-svar här. Men kanske fick du lite svar på din fundering i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *