Bebis<3 · Bilder · Gravid · på Sonja

Trött och sliten #sladdis2018

IMG_20180119_113426_568

Hej hej. Jag är så trött och sliten nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag är blott i v28 och det känns som att jag har blivit överkörd av en volvotraktor. Nä fy, jag är verkligen ingen ljuv och magisk gravid som strålar och kvittrar och är charmig och gullig. Jag har en vän och när hon var gravid så märkte jag aldrig någon sänka i hennes aura. Hon såg helt fantastisk ut, hade en stor kulmage men var liksom helt ljuv och klok hela vägen fram till förlossningen. Aldrig en enda gång att man sa nåt till henne och möttes av tystnad, för att sedan när man tittade på henne mötas av en ihopsjunken madame sophög med fuktig och slö blick utan någon kontakt med omvärlden.

Har en annan vän och där gällde samma sak.

De var båda alerta och hade kontakt med sin omvärld ända fram till förlossningen. Och även om de inte var det hela tiden så kunde de åtminstone upprätthålla en nivå i samkväm med andra människor.

Så ser jag inte mig själv. Min hjärna är som stoppad med fuktigt hö och ullstrumpa och jag kan inte dölja det. Kolla här.

IMG_20180117_122439_410

Så här gick jag till jobbet häromdan. Jag gick alltså till jobbet med omaka skor och jag upptäckte först när jag kom fram.

Det finns så mycket som jag vill blogga om också men just nu så orkar jag inte. Till exempel vill jag posta ett inlägg om varför kristna ser så töntiga ut så att de som alltid undrat det äntligen kan få svar. Och så vill jag posta något om The March for Life, en pro-life-demo som pågått i Washington DC. Jag vill skriva om pro-life feminism (som jag berörde lite i det här inlägget) som jag upptäcker mer och mer och blir så glad, inspirerad och peppad av.

Det finns så mycket vishet och lärdom att sprida när det kommer till pro-life och kvinnors och barns värde och rättigheter som går mer eller mindre helt förlorat i svenska debatten. Det är som att det är aborträtt/abortförbud som gäller när man ska prata om abort och vad man än säger så MÅSTE det läggas ner i nån av de här två facken. Det är jättetråkigt och sorgligt att samtalet sällan kan få handla om mer. Om jag ska vara ärlig är jag inte särskilt intresserad av att diskutera den svenska lagen när jag pratar om abort. Den svenska lagen har gett mig exakt noll (0) aha-upplevelser när det kommer till mekanismer, problem och attityder kring abort.

Åh jag vill verkligen skriva mer om det här. Men det blir inte idag. Ni ska i alla fall veta att det är något som brinner inom mig och som jag tänker väldigt mycket på och som jag vill skriva och dela med mig av. När jag orkar och när jag vågar (när det gäller att prata pro-life, då gäller det verkligen att våga också, och jag är en fegis).

Nä nu ska jag gå och lägga mig.

0 thoughts on “Trött och sliten #sladdis2018

 1. Jag är också en fegis, men har mer och mer börjat ta debatten om kreationism vs. Evolution (i verkliga livet, inte bara på nätet), samt farorna med yoga, bland annat. Jag tycker du är en grymt modig fegis som vågar ha den här bloggen i dagens värld, heja dig!
  Tycker också att abortfrågan tåls att diskuteras, jag själv tycker att det är så svårt!
  Jag tror att det är viktigt att försöka få in i sexualkunskapen i skolan vad en abort egentligen är, hur det går till etc, och naturligtvis förespråka avhållsamhet, hellre än “LIGG MED EN MASSA MÄNNISKOR SÅ FORT DU FYLLER 15 !!!”(typ så tolkar jag tjejtidningar)… Skulle vara så skönt om sex skulle återgå att vara mer privat á la 1800-tal…
  Nåja jag ser fram emot dina jättebra inlägg!

  1. Vad roligt att höra! Heja!
   Och ja vår kulturs inställning till sex idag är så himla skadlig. Det fanns väldigt mkt som var dåligt på 1800-talet med men jag fattar vad du menar!

  2. Ja, 1800-talet var himla mysigt! Våldtäkt inom äktenskapet var tillåtet, eller begreppet fanns ens inte, kvinnan skulle ge mannen sex när han ville, för att bara nämna något! Men visst, privat var det väl oftast.

   1. Det var väldigt mycket som var dåligt på 1800-talet, det kan nog vi alla komma överens om! Men det betyder inte att ALLT var sämre. Man kan nämna en sak som man tycker verkade bättre, utan att för den sakens skull mena att ALLT verkade bättre 🙂

 2. Tillåt dig att inte alltid orka!
  Snömoset i hjärnan får du le lite överseende åt ?
  Själv muttrar jag över att inte kunna följa bloggar mer nu när datorn inte vill koppla upp sig hemma utan jag får sitta på biblioteket. Toppen med wifi där iofs men ingen ro att läsa “på riktigt”.
  Vill också tala om jag nämnt dig lite i ett inlägg jag just postat. Om bön o det där att man kan hamna i “rutinbedjande” som du kommenterade om.
  Ta hand om dig o liten!
  Kram!
  Eva

 3. Visst tycker jag nog att det lyser lite om dig på bilden iallafall. Kanske inte ett supernova ljus. Men en gulligt, mysigt litet sken. Kan tänka mig att det mesta av strålandet går inåt istället och att “liten” badar i ljus?

  Kram på dig Sonja(modig)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *