Betraktelser · Bilder · Husdjur · Jesus · Tidningsutklipp

Genmanipulering av människor

Jag såg att Elaine Eksvärd bloggat lite om genmanipulering av människor, och då i synnerlighet barn med handikapp, som till exempel hennes egna dotter som har Williams syndrom. Hon skriver väldigt fint om sin dotter tycker jag men jag måste säga att jag själv blir förskräckt bara jag hör frasen “genmanipulering av människor”.

Anledningen är inte allt det goda man skulle kunna göra med denna vetenskap. Anledningen är: vart ska man dra gränsen? Ska man dra gränsen vid att bara hjälpa människor med genetiska avvikelser som leder till svårigheter i vardan – eller kommer man alldeles snart (eller i samma andetag) börja utforska olika möjligheter för att “förbättra” människan som sådan hon är?

Klarar människan balansen mellan gott och ont och rätt och fel i den här frågan?

Det tror inte jag. Det tror jag definitivt inte. När människan väl har börjat gå in på den här vägen och börjat snacka genmanipulering av embryon eftersom det är en möjlighet, så har vi redan där satt foten på en nattsvart väg som trots alla goda föresatser garanterat kommer leda till eländes elände. Vi ska inte gå den här vägen.

Dessutom är vi skapta till Guds avbilder och när vi börjar rucka på vår genetik så kommer vi inte att vara Guds avbilder länge till. Som sagt så vet vi inte var gränserna går. Att människor har börjat genmanipulera med grönsaker och växter och djur är alldeles tillräckligt illa och tecken på att vi håller på att balla ur. Grönsaker är i sammanhanget egentligen rätt harmlöst om än det är riktigt illa, men när det går över till att börja handla om människor, eftersom möjligheten och tekniken finns och börjar bli billigare och lättillgängligare… då är vi rejält brunt ute.

IMG_2708 (1)

En bild på ett tidningsomslag som jag tagit – dessa rubriker har börjat bli rätt vanliga 🙁 Urk

Tanken på allt det goda som genmanipulering kan medföra är oemotståndligt frestande och när jag tänker på något ganska “harmlöst” och enkelt, till exempel kött och mejeriprodukter som odlas utan att något djur behöver plågas, så förstår jag varför genmanipulation på papperet ser ut som en fantastisk och angelägen, ja kanske rent utav nödvändig idé som vore “oansvarig att bortse från”. Helst efter att vi i så många år nu har fått höra att vår köttproduktion håller på att förstöra hela jorden.

Men vi klarar verkligen inte ansvaret. Vi gör inte det. Det finns en anledning till att Gud kastade nästan hela skapelsen i sjön bokstavligt talat en gång i tiden (Noa ni vet) och jag tror att en av många anledningar kan ha varit genmanipulering och korsningar mellan människor, växter och djur (som det i naturen finns en väldigt effektiv spärr mellan – de kan inte korsas på naturlig väg och det ska vara så) (fast på Noas tid pågick nog även blandning mellan änglar och människa, 1 mos 6:1-5).

Jag tror på fullaste allvar att det försiktigt kommer att börja visa sig alla möjliga märkliga blandningar mellan djur och växter närmsta åren. Det har börjat lite lätt med getter som har spindelvävsprotein i mjölken och grisar som har människo-dna (det här är i och för sig riktigt allvarligt – USCH) för att man ska kunna transplantera grishjärtan till människor. Men snart kommer fler grejer och jag tror inte att det kommer att dröja allt för många år förrän vi kommer få se mammutar. Ja jag vet, mammutar av allt. Men jag säger mammuntar eftersom jag personligen faktiskt satt dem lite som ett startskott för att det därefter kommer att eskalera i rasande takt och vi kommer se det ena sjukare än det andra.

20171107_085427

Hur många fler än mig har väntat på detta sen barnsben? Räck upp en hand!

Jag ser inget hopp om att det inte kommer att börja mixtras mer med skapelsen. För hur skulle vi kunna låta bli? Jag har så svårt att se att en kultur som inte har någon repsekt för Gud YHVH skulle kunna motstå frestelsen att blanda och skapa egna blandningar, särskilt eftersom det finns så mycket “gott, kul och vackert man kan göra för mänskligheten och jorden” med tekniken allt eftersom det blir lättillgängligare och billigare.

Jag tror faktiskt att det pågår mer bakom kulisserna än vad man ens vill veta. Men innan det kan bli offentligt så måste vi bli mer välkomnande inför idén, och där är det en bit kvar. Där behöver vi bearbetning moraliskt och kulturellt. Detta är en indoktrinering som pågått ett tag nu och i allra högsta grad är pågående.

Vi kommer få se så mycket märkliga sci-fi-grejer under vår livstid tror jag. Och all genmanipulering och korsningar mellan växter, djur och människor är ansvarslöst, ondskefullt och långt utanför vår sak att syssla med hur gott det än kan se ut teoretiskt och på papperet. Vi ska även hålla ögonen öppna för robotteknik som inte bara används för att förenkla för människor med handikapp och svårigheter i vardan (det är så det börjar), utan som används för att “förbättra” människan som sådan hon är. Ni vet, friska, fungerande människor som helt plötsligt börjar ge upp sin medfödda mänsklighet för att få “nya/förbättrade funktioner”. Som sagt: vi vet inte hur vi ska dra gränserna för vad som är OK och inte, och vi kommer förr eller senare gå över gränsen.

Kom ihåg det här. För jag tror på allvar att vi kommer se mer och mer av det och det kommer utmålas som oemotståndligt, gott och bra, och det kommer garanterat vara väldigt enkelt och bekvämt för oss också. Gränser kommer överskridas och suddas ut och trampas över. Guds ordning, som vissa felaktigt kallar för “naturens ordning” (som om naturen i sig själv skulle kunna frammana denna ordning…), kommer att bli suddigare och suddigare.

Men vi behöver inte vara rädda.Det står om att mänskligheten kommer balla ut i sluttiden och det står att vi som tror på och håller fast vid Jesus kommer att överleva krisen (som liknas vid födslovärkar och alla som har fött barn vet ju att födslovärkar innebär att man har nåt väldigt fint att se fram emot) och det tycker jag är skönt. Sen kommer ju många att på allvar tro att “teknologiska och genetiska framsteg som förbättrar människan” är något positivt och “nästa steg i evolutionen“, men när det börjar talas om “nästa steg i evolutionen” då ska ni veta att det där bara är förbannad lögn. Gå inte på dumheterna. Tro på Jesus.

Några tankar? (finns ju sååå mycket att sätta tänderna i i ämnet!) 

5 thoughts on “Genmanipulering av människor

 1. ”Som sagt: vi vet inte hur vi ska dra gränserna för vad som är OK och inte, och vi kommer förr eller senare gå över gränsen.”
  Jepp. Så är det. Dessutom har vi redan gjort det med könsordningar etc.
  Människans ursynd visar sig i olika former, nu i sluttiden visar den sig mer och mer. Människan vill leka Gud, vill vara Gud. Igen. Seriöst, det börjar bli gammalt. Och tycker vi det kan jag bara ana vad Gud själv måste tycka.
  Dårskap är vad det är. Ren och skär dårskap.
  Och eftersom Gud är rättvis så måste han döma synden, och den kommer förr eller senare. Men mest av allt vill han frälsa människor genom Jesus Kristus.
  Det gäller för oss kristna att mer och mer leva i bön, för det kommer börja storma precis som för lärjungarna i båten, men där bak ligger Jesus och sover på en kudde ?
  Tack för en bra och relevant text.

 2. Tänker på
  ”thhey that sanctify themselves, and purify themselves in the gardens behind one tree in the midst, eating swine’s flesh, and the abomination, and the mouse, shall be consumed together, saith the LORD.”(isa 66:17 kingjames, eller Jesaja då på svenska)
  Och så läser man såhär fräscha artiklar: https://www.mercatornet.com/articles/view/is_it_a_pig_or_a_mouse_pig/6775
  Och här om dagen lyssnade jag på ”Therese och Zätas” poddcast och bara kände hur vreden bubblade upp i mig när fröken Lindgren har mage att påstå att allt bara är påhittat i Bibeln. (Behöver jobba med min ilska eftersom att jag på senare tid bara känner vrede när någon hånar/dumförklarar kristna och kristendom)
  Borde känna sorg men blir bara arg för alla dumma männiksors skull:/ jag har ju själv varit där som en dum idiot men jag blir bara så trött… Vill ställa mig näck på sergels torg och skrika ”VAKNA OCH ÖPPNA ERA ÖGON”

  1. Ja jag har också varit där. ”Bibeln är ju skriven av människor som ändrat genom tiderna bla bla bla konstigt att mirakel bara hände för 2000 år sen bla bla ” men det är för att man inte förstår den övernaturliga kraften och att Gud Fader och Jesus är äkta, och för att man är blind för de mirakel som ständigt händer idag. Man vägrar lyssna på de som vittnar om det. Man bortförklarar och stryker undan även om det så är ens bästa polare som vittnar. Blir så ledsen att höra att Therese Lindgren sagt så :”'(. Men som sagt så fattar man inte.
   Och det här med genmanipuleringen- jag kräks nästan. Hade jag inte haft Jesus hade jag vart jätterädd skulle jag säga men hade jag inte haft honom hade jag förmodligen tyckt att det va coolt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *