Allmänt · Bilder · Familjeliv · Illustrationer · Vardag

Om jag blev erbjuden två miljoner för vår hund

Min dotter gillar hypotetiska frågor och häromdan frågade hon mig ifall jag skulle sälja vår älskade hund ifall jag blev erbjuden två miljoner kronor.

20171030_105050

Jag tänkte inte särskilt länge förrän jag  svarade att: ja. Ja det skulle jag. Vår hund är en fantastisk hund på alla sätt – men två miljoner kronor? 

Dottern suckade, skakade besviket på huvudet och påminde mig om att vår hund är en gudagåva. Hon tyckte att det var för hemskt att jag skulle kunna tänka mig att sälja en så värdefull och ädel gudagåva som vår hund – för ynka två miljoner kronor.

Jag: “men du får väl ta och be för att ingen erbjuder mig två miljoner kronor för henne då”

Hon: “Nej. Då ber jag mycket hellre för att du ska få förstånd.”

Best-25-touche-meme-1

Det tackar jag inte nej till.

Vad säger ni andra som har husdjur? Skulle ni kunna sälja det för två miljoner kronor?

hundbwoff

hundforstand1

0 thoughts on “Om jag blev erbjuden två miljoner för vår hund

 1. Nej, inte i nuläget. Visst, två miljoner hade säkert kommit väl till pass men är inte nödvändigt för att leva ett bra liv. Dessutom ser jag mina husdjur snarare som mina barn eller syskon; att sälja dem skulle helt enkelt inte vara moraliskt försvarbart.

  1. Ja det skulle kännas som ganska smutsiga pengar och det skulle vara jobbigt att inte veta hur hon har det, såvida inte den nya ägaren gav en insyn genom att öppna ett instagramkonto med miljontals följare världen över och medverkade i Ellen DeGeneres show förstås.

 2. Vår historia i detta ämne är denna – ett av marsvinen hade fått ett höstrå i ögat och domen på Blå stjärnan löd: ta bort ögat eller dö. Att avliva Max skulle kosta < 1000 spänn. Att operera bort ögat skulle kosta 15 lapp. Vår försäkring täckte 10. Hur skulle vi göra? Familjens ekonomi var inte stark, jag sa till flickorna- vi har inte råd. Då märkte jag på Beccas blick – hon stod inte ut med tanken att Max skulle dö av denna orsak. Så hon pungade ut med 5 lapp.
  Max lever än och pilar lycklig omkring med Edgar.
  Vi kallar honom 5000-kr-marsvinet.
  Dåraktigt? Det är möjligt. Men det var kärlek.

   1. Haha nej, alltså vi har ett marsvin som sedan dag ett haft problem med sitt högra öga. Vi har behandlat det i flera månader utan resultat och många tusenlappar har gått åt! Vi har dessutom inte fått ut ett öre från försäkringen eftersom skadan anses vara kronisk! Vi betalade 500 för honom men efter mycket tjat och överbevisning gick vi uppfödaren att ge tillbaka åtminstone det!
    Eftersom det inte blir bättre måste vi nog ta bort ögat framöver(och blir chockad över att höra summan Anna var tvungen att betala haha) Och så har hans vänstra öga börjat strula dessutom så då måste vi eventuellt operera ögonlocken på det om antibiotika inte biter! Och så har jag inte ens nämnt skabben vi behandlat och osämjan som fanns med vårt äldre marsvin!
    Det är en hot mess. Men vi känner att han är en del av vår familj nu och att vi måste göra allt för att han ska bli frisk. Alternativet var att lämna tillbaka honom till uppfödaren men heh…vad ska hon med honom till? Tror knappast han fått leva vidare direkt.
    Vi har som inga andra större utgifter så vi kan lägga en del på marsvinen men ja…oh dear.

  1. Och i natt tänkte jag på hur detta är en analogi med verkligheten – hur vi halvblinda pilar hit och dit med våra vänner utan att ha en susning om att det finns någon som betalat ett högt pris för oss!

 3. Nej. Två miljoner är inte min drömsumma. Vi får lägga på minst en nolla för att det ska bli intresssant.
  Men jag skulle nog ändå inte sälja katterna.

 4. Jag tycker att din dotter tänker helt rätt!
  Om man tycker om någonting väldigt mycket, är pengar ingenting värt.

 5. Gillar inte tanken att sälja ett husdjur. Men det beror på hur mycket pengarna behövs och till vad, det är ett väldigt kärt djur, men dock ett djur. Känns som att i vårt samhälle likställer man mer och mer människa med djur, vilket är knasigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *