Allmänt

Fesenjan och labneh – förslag på vad man kan göra?

Igår åkte vi till Göteborgs Orienthus och handlade efter tips från en kompis. Känner du till Göteborg någorlunda så kanske du redan vet vart det ligger, men vet du inte det så ligger det bredvid det stora Willys och BR leksaker i Gamlestan. Rekommenderas starkt.

Vi köpte en hel del grejer där som vi inte behöver och som inte är nyttiga för vår hälsa, till exempel spännande kakor, godis  och läsk som man vanligtvis inte ser. Men mina största fynd var dessa två *godingar*:

Fesenjan och labneh-bollar! Ska jag berätta nåt lite småkul?

Igår läste jag och barnen en biografi där huvudpersonen berättade om när han ville finna sina vänner på en enorm festlighet. Han hade inte mött vännerna sen han var pojke så han visste inte hur de såg ut eller om de ens var där, så han bad till Gud att få hjälp att hitta vännerna. Då uppenbarade sig strimmor på himlen för honom och när han följde strimmorna så fann han sina vänner. TADA.

Anyways.

Igår ville jag verkligen verkligen hitta fesenjan på butiken men butiken är rätt stor, hyllorna välfyllda och jag hade ingen aning om hur en fesenjanförpackning skulle kunna tänkas se ut. Jag åt det en gång för ca åtta år sen och det är liksom min enda erfarenhet. Med biografin nära till minnes så sa jag tyst för mig själv till Gud att “vill du att jag ska hitta fesenjan så för mig till rätt hylla”. Det tog nog inte mer än en minut så stod jag öga mot öga med burkarna som ni ser till höger på bild. Glädjens tid!

Men nu över till min fråga till er: 

Har ni tips på hur jag kan använda produkterna som jag inköpt? Hur tillagar jag till exempel kycklingen som bäst till fesenjan-stuvningen? Har ni nåt roligt tips eller bra salladsrecept till labneh? Please berätta allt ni vet och kom gärna med fler tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *