Bibeln · Bilder · Jesus · Lästips · Vardag

Ny snygg & fräsch Bibel att ha i väskan

Jag är väldigt förtjust i den Bibel jag har men tyvärr är den lite stor för min väska. Så därför har jag fixat en ny snygg Bibel i ett mindre format. Erkänn snygg!


Och eftersom detta kommer att vara den Bibel jag har med mig när jag är ute och far så har jag underlättat bläddringen med ett sånt här register.

Är det bara jag som får en rysning av denna underbara syn?

Översättningen är Svenska Folkbibelns översättning. Jag tycker att den är bäst av de som jag har provat på hittills. Till exempel finns det en översättning av Nya Testamentet som heter Reformationsbibeln som “alla som är nåt inom kristendomen” hyllar väldigt mycket, men jag är inte lika förtjust, haha. Tycker inte att det är nåt bra flyt i den.

Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera Bibeln (oavsett hur den ser ut eller vilken storlek den har). Den är som en fräsch bris i både hjärta och själ. Det coolaste med den är nog att den är så himla öppen och vanlig (åtminstone här i Sverige) men att den trots detta ändå är en såpass välbevarad hemlighet. De som står utanför tron ser Bibeln och liksom “vad är det här för gammal dammig och förlegad bok?”.

Hetaste tipset är att läsa den med den helige Ande, för det är han som avslöjar hemligheterna. Helig Ande är Guds egna Ande, och eftersom Bibeln är Guds ord så är det egentligen inte konstigt att det händer grejer när de får samverka. Om ni undrar hur man får helige Ande så fick jag honom när jag på fullaste allvar vände mig till Jesus i bön och bekände att jag behöver honom och vad han gjorde på korset.

Tycker ni att det är svårt att på allvar vända er till Jesus (tro kan vara ganska svår att pressa fram hux flux) så kan ni be honom om att plocka bort det som står i vägen mellan er och honom. Gud hör all bön, även den som man ber utan nån direkt tro på honom. Han hör liksom… allt.

Men nu ska jag inte börja skriva om massa grejer, jag ville mest visa hur snygg min nya Bibel är.

Ha de bra!

0 thoughts on “Ny snygg & fräsch Bibel att ha i väskan

 1. Riktigt stilig bibel! Tycker du gör rätt i att använda folkb. Av den grekiskan jag begriper tycker jag folkb. översätts i en bra kombination med troget texten på begriplig svenska! Gillar din blogg!

 2. Men nu blev jag väldigt sugen på att köpa en ny bibel – så himla snygg!! Följer du nån bibelläsningsplan?

  1. Ja jag följer en på youversion (app) som heter As it happened , där de har försökt få skeendena i kronologisk ordning. Inte min favorit-bibelläsningsplan men nu är det inte så långt kvar. Får se vad jag testar härnäst.

    1. Jag tycker att den är jättebra! Jag brukar försöka börja dagen med att läsa några verser och då är det skönt att ha det på mobilen. Sen när jag är uppe så följer jag planen, men läser ut min bibel i stället. Tycket det funkar supert 🙂

  1. Nej tyvärr, den har jag knappt hört talas om, och så jobbar jag! Men soon enough kanske jag är så väletablerad som kristen att jag åker på konferens. Det skulle ju även underlätta om min man vore kristen. Böneämne 😉

 3. Ordet är levande och det finns inget substitut för det och har aldrig funnits det heller. Gud ledde mig tämligen omgående till att använda King James på engelska (har inga svårigheter med engelska), därför är jag mycket mycket tacksam för just Reformationsbibeln, men jag tycker inte jag är något särskilt för det, det är bara nåd och åter nåd. För mig, om Svenska Folkbibeln flöt, så forsar Reformationsbibeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *