Kyrkoliv

Församling i Falkenberg?

Då och då så åker jag och familjen till Falkenberg över helgen och de helgerna så blir det ingen kyrka. Och det är tråkigt eftersom kyrkan brukar fylla på med välbehövlig andlig mat genom predikan och samtal och grejer.

Så jag undrar: finns det nån fin och bra församling i Falkenberg som jag kan besöka de helger som vi är där? 

Jag vet att det finns en stor, maffig kyrka i centrum, men jag har blivit lite avskräckt från den eftersom jag inte har mycket för det högtravande och maffiga. Jag trivs bäst när det är enkelt och inte så mycket krimskrams runt omkring. Men kanske är den där kyrkan i centrum, sin maffiga byggnad till trots, enkel?

Ja ni förstår kanske hur jag menar. Jag tänker i alla fall att det måste finnas många kristna i Falkenberg så frågan är vart dessa tar vägen på söndagarna, och om jag kan komma och hälsa på nånstans de helger jag är där. Det vore nice!

10 thoughts on “Församling i Falkenberg?

 1. Hej! S:t Laurentikyrkan i gamla stan är liten och gullig och jättefin. Den är supergammal och historiskt intresserade personer brukar vilja fota den och tycker att den är fantastisk. Sen vet jag inte något om gudstjänsterna som hålls där men de är säkert trevliga.

  Utanför stan finns Hertingskyrkan som är trevlig, eller det är vad jag minns från att jag var med i nån grej där när jag var liten. Prästen där pratade som han i Hajk. Fast det är säkert någon annan präst där nu, det var längesen.

 2. Hej Sonja ?
  Tack för att Du delar med dig av dina upplevelser o tankar . Du är duktigt att beskriva om att vara Kristen och vad det betyder för dig !

  Själv är jag uppväxt i ett kristet hem o i församlingen. Men jag kom själv till ett beslut , att överlämna mitt liv till Jesus , i tidig ålder o Löt döpa mig. Det har jag aldrig ångrat !!

  Läste om att Du efterfrågade om en kyrka/församling i Falkenberg.
  Har själv inte beskt någon församling där, men sökte o gick in på
  http://www.pingstfalkenberg.se/ Gör Ett besök på en gudstjänst på söndagar kl 11 Så kan Du själv uppleva o se om du kan känna gemenskap med vännerna där.

  Önskar Dig Glädje o Välsignelse i Din Tro ? Kram

 3. Hej Sonja!
  Jag har läst din blogg till och från i flera år, men sedan du gick över till att skriva om kristendomen läser jag regelbundet. Jag är inte kristen själv, eller i närheten av att bli just nu i alla fall, men tycker ändå att du skriver så jädra bra så att även detta tema, som jag annars inte finner inttessant, fångar mitt intresse.

  Jag tänkte gå tillbaka till några gamla inlägg idag och såg att ditt arkiv är rätt kort villet föranledde mitt googlande efter din gamla blogg. När jag väl hittade den insåg jag att det finns inlägg där som jag inte har läst. Har du haft båda bloggarna pararellt? Jag tycker mig se att flera av inläggen där finns skrivna ungefär samma datum som andra inlägg på denna blogg? Kan det stämma? Har jag massa att läsa ikapp nu??

  För övrigt tycker jag att du ska fortsätta uppdatera så mycket du kan här, och jag hoppas att du fortsätter att må bra!

  1. Hej! Tack, vad uppmuntrande att få höra! Helst eftersom jag verkligen inte vill blogga om nåt annat just nu. Jag brukar skriva när jag känner att jag har något specifikt att skriva om, men senaste veckorna tror jag mest att jag har behövt landa i massa annat. Men det blir nog snart nåt nytt inlägg.

   Jag har i alla fall inte bloggat parallellt på båda bloggarna så “överlappningen” beror på att jag har överfört enstaka gamla inlägg hit. Det är inlägg som jag vill ha kvar ifall den gamla bloggen tas bort (jag har ju ingen kontroll över den på så sätt). Tack för din kommentar!

 4. Morrn! Jag har ett tips om du inte tar dig till en kyrka på söndag eller om du bara behöver uppmuntran och framför allt UNDERVISNING, du vet, ett Ord som förvandlar och leder en vidare.
  Det finns en kyrka i New York som heter Times Square Church, som grundades av David Wilkerson, som är känd i kristna kretsar för arbete med gäng och knarkare i N.Y. han har bl a skrivit boken “Korset och stiletten”. På deras hemsida finns det predikningar-undervisning(jag skiljer på predikan som ibland, tyvärr, kan vara blabla bla, medan undervisning är ett Ord från Gud som predikaren förmedlar, ett Ord som bygger upp och för en vidare) Det är ju på engelska men jag brukar föra lite anteckningar medan jag lyssnar så får man mer koll.
  Vi hörs!

  1. Vad lustigt att du föreslog just honom, för minuterna innan jag fick din kommentar packade jag ut precis den nämnda boken ur väskan hemma. Fick låna den av en kompis igår som också rekommenderade just Wilkerson och just den boken. Så den ska jag absolut ta en titt på (har börjat läsa den lite smått redan).

   1. Typiskt Jesus?Han brukar göra så där när Han vill förtydliga nånting, upprepa det så att man hajar till.

  1. Det var den predikan som jag lyssnade till precis igår kväll…den Helige Anden verkar och hjälper nog här. Men visst är han bra, David Wilkerson. Paul Washer lyssnade jag också till förr, men han går för långt in i lagiskhet tycker jag. Jag tänkte först att här var en predikant som minsann hade hajat hur kyrkan fallit pladask, men man kan lätt gå från ett dike till ett annat.

 5. Hej!

  I morgon (10/7) går vi till Hertingskyrkan kl 9.30. Oftast går vi dig, fast nu på sommaren händer det att vi reser till andra kyrkor. Hertingskyrkan ligger vid den nya rondellen längs Strandvägen. För det mesta är det kaffe efter gudstjänsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *