Betraktelser · Bibelcitat · Bibeln · Bilder · Jesus · Kristendom

Jag trodde på “Sök så skall ni finna” men jag trodde absolut inte på Bibeln

sök och du skkall finna
“Be så skall ni få. Sök, så skall ni finna”. Bilden är lånad från facebooksidan Bibelcitat på Svenska.

Det här är ett bibelord som jag tog på absolut fullaste allvar och höll som sant långt innan jag blev kristen.
Jag skulle nog säga att jag hållit de här orden väldigt högt enda sen jag var liten.

Sök och du skall finna. Knacka, och dörren öppnas för dig. Det är ord som har legat i bakhuvudet på mig, jag såg dem som ett löfte.

Ändå sökte jag mig inte till Jesus för att finna. Trots att orden kommer från Bibeln så sökte jag överallt men inte där. Bibeln hade jag liksom redan sorterat bort som förlegad.

I och för sig gillade jag Jesus, Jesus verkade ju som en hyvens prick. Men nu i efterhand förstår jag att jag aldrig fattade vem han var (hade jag gjort det hade jag iofs blivit kristen tidigare).

Den Jesus jag diggade var mer en hemmasnickrad “allmän-Jesus” som jag såg som en sån där “stor andlig ledare som tex Buddha och Dalai Lama”. Den Jesus jag tyckte verkade schysst var en person som jag tänkte att man “kan hitta i massor av andra religioner”.

Så jag tolkade inte “sök och du skall finna” som ett Bibliskt löfte utan jag tolkade det som ett “allmänt löfte” sagt av en “allmän andlig figur”.

Men sanningen är att det här bibelordet inte är “allmänt”.  Sök efter något “allmänt” och du kommer tyvärr inte hitta något annat än “allmänt”.

Men sök efter Jesus (det verkar som att det ofta börjar med att man söker sanningen) och du kommer att finna Jesus och genom honom allt det andra du längtar efter att få svar på.

Nu har jag i och för sig svårt att tro att nån skulle vara lika trög som mig när det kommer till just det här bibelordet, men:

Är du som jag och håller “Sök och du skall finna” som sant men utan att vara kristen (än). GÅ TILL ORDENS KÄLLA. SÖK DEN ORDEN KOMMER FRÅN.

Visst kan du göra som jag. Visst kan du hålla orden högt och leta på tusentals andra ställen än i Bibeln och visst kan du ignorera han som gav löftet eller inbilla dig att nån “allmän andlighet” ska kunna uppfylla det. Visst kan du göra det.

Men söker du efter Bibelns Jesus eller åtminstone kan tänka dig att börja närma dig honom lite nu eller så småningom så är jag rätt säker på att du kan spara både tid och energi.

3 thoughts on “Jag trodde på “Sök så skall ni finna” men jag trodde absolut inte på Bibeln

  1. Visst kan man spara mycket tid och energi, men nu är vi människor så envisa och tröga så vi måste ofta, i alla fall i mitt eget fall, köra slut på oss själva innan vi inser att Jesus Kristus är svaret på allt.

    Sedan ser vi ofta att acceptera Guds hjälp som att “ge upp”. Eller som jag läste i tidningen (på nätet) igår, att lydighet och nyfikenhet inte kan gå hand i hand.

    Men så är det, vi lever i en fallen värld som fallna skapelser.

    Vad jag har svårt att förstå är hur många människor verkar kunna leva så länge utan att liksom söka sanningen (Jesus).

  2. Jag har funderat mycket på det här med sökandet. Jag är 24 år och vilsen i livet, och har nästan gett upp sökandet efter något över huvud taget eftersom jag inte vet vad jag söker och det känns som om inget jag gör ändå kommer leda någon vart. Tanken på att det jag söker kanske är Jesus har slagit mig ett par gånger, men uppvuxen i en ateistisk familj, med en nästan militant ateist till syster, har jag slagit det ifrån mig och tänkt att det inte är realistiskt. Men nu, när jag är så väldigt nere, så känns Jesus nästan som det enda realistiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *