Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

Jag har lyssnat väldigt mycket på kristen musik på sistone (trots detta). Kristen musik och barnmusik i härlig blandning. Jag har hittat många guldkorn.

Till exempel har jag hittat den här!

IMG_2745

Fast det blev ingen favorit tyvärr, jag lyssnade på nån halv låt så där och lämnade lokalen. Men visst vill man lyssna på skivan bara för omslagets skull?

Jag har förresten hittat till Pelle Karlssons musik. Jag fann honom genom hans version av “det lilla ljus jag har” som så klart var ett måste på Stigs spellista. Jag tänkte att det här var högkvalitativt, och så började jag lyssna på hans övriga låtar. Och det är den bästa musik jag nånsin har lyssnat på – ever.

Skulle jag välja att lyssna på bara en artist resten av livet så skulle jag välja Pelle Karlsson.

Här är en av mina absoluta favoriter:

Jag har aldrig hört talas om honom tidigare och ingen tipsade om honom när jag bad om tips på bra kristen musik i början av min vandring. Och det – gott folk – är inget annat än ren och skär skandal. Men jag förlåter er.

Kram!

nufortiden.jpg

18 åsikt på “Säljande albumomslag #kristenmusik #pellekarlsson

 • 31 oktober, 2018 kl 07:19
  Permalink

  Kolla in Facebook-gruppen “Jag har skådat Pelle Karlsson!”

 • 31 oktober, 2018 kl 10:52
  Permalink

  Haha! Jag dööör då roligt!! Percy är med i min församling och jag blev så full i skratt av detta underbara skivomslag! Ett annat musiktips är The Welcomwagon! Men det görs inte så mycket bra kristen musik tycker jag …!

 • 31 oktober, 2018 kl 11:20
  Permalink

  Åh kristen musik =D Då passar jag på att tipsa om en ung musiker som inte plöjer i mainstreams breda fåra utan traskar på en egen kreativ, lekfull och samtidigt seriös stig vid sidan av. Han skapar, producerar och ger själv ut musiken. Till flera av låtarna har andra begåvade människor gjort arty videos. *gillar gillar*

  Josh Garrels, “Words remain” https://youtu.be/WQgl12_btSQ
  Andra kanonlåtar med Josh är bl a “Hiding place” och “White Owl”.

  Om någon inte lyssnat till Keith Green tipsar jag om honom med! Soundet är inte från idag (han dog tyvärr ung) men låtarna, värmen, det helgjutna engagemanget och hans Gudshjärta lever kvar för alltid <3

 • 31 oktober, 2018 kl 11:30
  Permalink

  Haha, nu läste jag ditt tidigare inlägg om kristen musik =D Vill bara säga att jag håller med, tystnad vinner nästan varje rond! Och då musik är mitt dagliga bröd är tystnad (den långa pausen) den vackraste musik Gud skapat. Lyssnar jag, måste det vara på något som inte låter som allting annat, som inte tycks vara kopierat från mainstream musik *fast med kristen text* Det måste låta genuint. Och saknas innehåll, texter som berör, drar en närmare Skaparen själv, då får det vara t y s t.

 • 31 oktober, 2018 kl 12:33
  Permalink

  Pelle Karlssons musik är bra, kan tipsa om Ulf Christianssons musik som också är bra, många av hans låtar är klassiska kristna låtar i mer modern stil. “En liten stund med Jesus” är en av många fina låtar av Ulf C. Tror den finns på Youtube.

 • 31 oktober, 2018 kl 14:01
  Permalink

  Bengt johansson
  Casting crowns
  U2
  P.O.D
  David Åhlen
  ???//Mia

 • 31 oktober, 2018 kl 17:25
  Permalink

  Jag lyssnade mycket på Pelle Karlsson när jag var liten. Momma hade en skiva med honom.

 • 1 november, 2018 kl 10:19
  Permalink

  Så sant.
  Många av oss 70-talister växte upp med Pelle K. Kärnfulla och trösterika textrader till god musik. Minns i lumpen att några dåvarande förnekare ändå gladeligen kunde stämma upp i allsång med “Han är min sång och min glä-ä-dje…” därför att den brukade mamma både lyssna till och sjunga vid spisen. Sånger barnen får höra som barn går inte obemärkt förbi kan jag lova. Det finns många vittnesmål om hur dessa tonsatta frön har blivit till räddning senare i livet.

 • 1 november, 2018 kl 13:54
  Permalink

  Kan varmt rekommendera Jason Upton med skivorna Faith och Jacobs Dream, rätt tidiga typ bön-lovsång-ish med bra texter (finns massa andra som också är bra). Fernando Ortega är också bra, lite folkigt och hymnigt speciellt skivorna Come Down Oh Love Divine och The Shadow Of Your Wings: Hymns and Sacred Songs. Det finns en svensk kille som översatt en del av Ortegas sånger till svenska som också gör fina låtar som heter Erik Tilling, hans skiva I din Hand Ligger Mina Dagar är väldigt bra tycker jag.

 • 2 november, 2018 kl 19:03
  Permalink

  Jag föredrar tystnad. Under den tiden då jag följde med till kyrkan så ogillade jag hur sången tog över. Vill ha predikan i kyrkan och tystnad hemma 🙂 hillsong går inte!
  Men Carola har många fina versioner, gillar när hon sjunger den “öppna mitt öga”.

  • 5 november, 2018 kl 10:40
   Permalink

   Jag har också svårt för Hillsong. Vissa låtar tycker jag om men generellt så låter allt ungefär likadant som all annan “modern kristen musik”.

 • 4 november, 2018 kl 20:58
  Permalink

  Rekommenderar Sara Groves samt Andrew Petersson. Båda har väldigt bra texter men också bra musik, åtminstone om man är ok med singer/songwriter.

  Och så Kirk Franklin om man har minsta lilla dragning åt gospel. Lyssna på “Imagine me”.

 • 7 november, 2018 kl 11:21
  Permalink

  Shane & Shane (Psalms 2)
  Lauren Daigle
  Martin Smith
  Delirious? (Live and in the can)
  David Crowder
  Alisa Turner
  Pelle Karlsson är faktiskt bra, Hans musik är mer än bara sånger.

  • 12 november, 2018 kl 23:05
   Permalink

   lyssnar lite på shane & shane. Me like.

  • 12 november, 2018 kl 23:03
   Permalink

   haha vad är detta! ser fantastiskt ut!

 • 13 november, 2018 kl 08:21
  Permalink

  Svårt att hitta rätt, då vår tro är så personligt måste det bli rätt. Tur då att det finns så mycket. Själv hittar jag soul, gospel, house och songer-songwriter bl a. Här är något helt annat, Eva Kunda Neidek i Malmö har tonsatt Herrens Bön “Vår Fader” på olika språk och gett den olika uttryck. https://open.spotify.com/album/28wBQu2sKSPsX2HuoqVfzk?nd=1

Kommentarer är stängd.