Abort · Allmänt

Böneämne: Kvinna som funderar på abort pga pojkvän som vill plugga klart

gravid

Hej allihopa. Nu vänder jag mig särskilt till mina kristna läsare, ni som fattar vad jag pratar om, ni som tror på att Gud YHVH hör bön och ni som kan känna frustrationen, sorgen och ilskan i att det här är så vanligt och att så många kvinnor ska behöva gå igenom det. Det jag ber om är alltså bönhjälp.

Häromdan läste jag en kommentar i ett kommentarsfält på en rätt känd blogg där en kvinna desperat söker efter råd över hur hon ska göra. Hon är gravid och funderar på abort.

Det märks i kommentaren att även fast hon är förvirrad och rädd, så är hon samtidigt glad för graviditeten. Tyvärr gäller inte samma för hennes kille som har ett år kvar på sin (sketna, ursäkta men..) utbildning och som ser barnet och sin flickväns tillstånd som något som kommer krossa hans framtidsplaner och lycka. Han vill ha flickvännen för sig själv i några år innan han är “redo att skaffa barn”. Ja ni känner igen resonemanget. Det barn de redan väntar räknas inte utan ses som nåt annat än vad det är.

Så här skriver hon bland annat:

Jag säger att jag kommer ha en anledning livet ut att vara ledsen. Han säger att om jag inte gör abort, kommer han vara arg resten av livet“. Han anser att en graviditet borde kännas fantastiskt, och eftersom det inte gör det för honom, så tycker han att det är bättre om hon avslutar detta barns liv så att de kan försöka skaffa ett nytt senare då det kanske passar honom, och säkert även henne, bättre. Hon älskar honom och är medkännande och inlyssnande.

Så här skriver hon:

“Det jag uppskattar i allt mörker är dock att han säger att den dagen har blir pappa, vill han ha gjort allt det här innan för att kunna vara så närvarande som möjligt. Han säger att han inte kommer kunna koncentrera sig på skolan och veta att han har en nyfödd hemma. Men det jag hela tiden kommer tillbaka till är: är en abort värt det? Jag är övertygad om att en abort kommer göra mig trasig. Jag kommer inte finna mening i att ens gå klart skolan och jag kommer varje år tänka hur livet hade kunnat se ut. Varje dag efter tänka att jag hade kunnat valt annorlunda. För jag vet ju att jag aldrig skulle ångra ett barn. Men jag vill inte göra den här resan själv och jag vill inte leva med någon annan än min pojkvän.

Hon känner att hon vill ha och behöver stöd och hon känner att hon tvingar på den här mannen som hon älskar ett föräldraskap om hon låter barnet leva, och man märker att hon prövar och smakar på tanken att ta bort det. Kanske är det här barnet ett offer värt att betala för att få det där livet som de/han har tänkt sig att de borde ha tillsammans? Kanske skulle abort inte vara så svårt som hon tror? Och så blir ju killen, som hon lever med, glad igen?

Hon får många fina råd från människor i kommentarsfältet. Tyvärr är alldeles för många råd av typen “det blir bra oavsett hur du väljer, båda valen har sina fördelar och kan göra dig glad”. Och hon väger. Ena foten, andra foten.

Tänk. I den här kvinnans liv, i denna kvinnans kropp, vem hon nu är, pågår just nu en kamp på liv och död. Kommer detta barn få chansen att födas senare i år?

Det bestäms närmsta dagarna/veckorna.

Så jag gör ett utrop eller vad man ska kalla det: ni som har tid och lust och energi och intresse eller vad det nu är som krävs: be för den här mamman, för barnet och för pappan.

Be gärna för situationen i allmänhet också. Det är många som sitter i den. Den är tyvärr vanlig. Och lögnen om ofödda som inte såvärst mycket värda hjälper inte.

 

il_570xN.554546545_gkyt

0 thoughts on “Böneämne: Kvinna som funderar på abort pga pojkvän som vill plugga klart

 1. Näe jag har ingen lust att be för den mannen, han är ju bara dum och sjukt självisk. Jag vet att man borde, men jag blir bara arg. Jag är verkligen ingen kristen.

  1. Ja jag blir också arg. Men tänk vad lite insikt och en moralisk uppsträckning skulle komma att betyda för inte minst kvinnan o barnet.
   När man ber för nån så handlar det om nåt djupare än att personen ska må bra och vara glad. Det handlar om en förvandling av den personens hjärta. Så det man ber för när man ber för den här killen är eg bot mot det som är sjukt.
   Och kristen är man när man tror o hoppas på Jesus bot även, och kanske särskilt, i sin egen otillräcklighet 🙂

 2. Men USCH. Vilken tönt. Och han kommer INTE vara arg resten av livet, han kommer älska sitt barn och vara sjukt glad över att det fick leva.

  Med det sagt så har jag två övertygelser:

  1. Gud skapade oss, och han skapade också förmågan att göra abort. Tror inte att människan kan göra någonting som inte Gud själv har varit med och låtit oss göra. Sen varför han låter oss göra det, det får vi se sen.

  2. Jag tror att de barn som aborteras, återkommer till oss sedan. Alla barn som är menade för en kvinna, kommer hamna hos henne till slut. Tror inte att Gud är såpass slarvig att han hade låtit oss abortera någon om den var menad att födas. Sån makt har inte människan. De som föds, är menade att födas, och inga andra.

  Men, hoppas att just denna kvinnan finner styrkan att göra det hon själv vill innerst inne. Utan att tänka på vad Gud eller någon dum kille vill.

  1. Ja precis. Det finns i och för sig föräldrar som inte älskar sina barn och människor som är arga jämt men let’s hope han inte är en av dem. Barnet & mamman är ju iaf mer värda än abort hur det än ligger till med hans förmåga att älska och vara annat än arg.

   Hm. Jag vet inte vad du pratar om för gud men det är inte YHVH Elohim (alltså han i Bibeln) va? För i så fall har du en gud som jag inte känner och då kan jag inte säga så mycket om din gudsbild.

   Men min Gud, alltså YHVH, har gett oss fri vilja. Med den kan vi göra lite som vi vill. Vi kan stjäla, ljuga, ligga runt och mörda varandra till exempel. Men bara för att vi kan så betyder inte att det är bra och nyttigt för oss och att det är gott och att det kommer utan konsekvenser och till slut straff. Så följer man YHVH så är saker alltså inte okej att göra bara för att de är möjliga. Vad din gud säger har jag sämre koll på, men säger din gud att allt är okej och att man bara kan göra saker som han satt sin godkänt-stämpel på så skulle jag nog granska den guden ordentligt i sömmarna för det låter som en fumlig och lealös gud.

   Min Gud lär att det finns gott och ont och rätt och fel, rättvisa och orättvisa och att synden har konsekvenser. Gud har en vilja, till exempel att ett barn ska födas, men sen är vi människor fria att bryta mot Guds vilja. Han kommer inte att bli förvånad när vi gör det, för nog har han koll alltid, men han har definitivt inte godkänt det och han kommer inte att rycka på axlarna åt det.
   Men vad han önskar allra mest är inte att straffa oss, han drar ut på den saken i det längsta han kan, för det han vill allra mest är att var och en av oss ska vända tillbaka till Honom och leva i gemenskap med honom. Och till det finns Jesus.
   Du har kanske hört hur folket hånar och skrattar åt Jesus medan han torteras till döds? och hans respons är: “Förlåt dem Fader, för de vet inte vad de gör”. Så är Guds sinnelag mot oss. Vi gör saker som gör honom ont men han slutar inte älska oss.

   Jag hoppas i alla fall att den här kvinnan väljer att behålla barnet och jag hoppas att killen ändrar inställning pronto.

 3. Herren sade:

  Therefore, Beloved, let it be known to you: If I take a child from the womb, or a child is lost to a mother, the child does indeed return to Me; even those murdered are Mine and dwell with Me where I am. Yet once they return to Me, I do with them as I please. I am The Lord.
  http://www.trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Predestination

  Thus says The Messiah whom you call Christ, yes I who bought you: Whatsoever you have done to the least of these, My children, you have done unto Me! Even so, call upon My name, in all repentance and faith, and you shall surely live and not die. For I had first died for you, and was raised to life so you may be with Me where I am, and be as I am, restored in My image… Know you not that your body is a temple wherein God’s Spirit may dwell, according to your faith and acceptance of The Truth; or him called satan, according to your lack and rejection thereof?

  http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Innocence_Destroyed_in_Evil_Arrogance%2C_with_Slothful_and_Wicked_Ignorance%2C_Wrought_by_False_Truths_and_Permitted_under_Human_Rights

  1. Hej! Vad är det här för sida? Vem är Timothy? Sidan ger mig fett dåliga vibbar och varningsklockorna ringer för fulla muggar. Var har du kommit i kontakt med sidan? Vem/vilka är det som står bakom? Hur kom boken till? Hur resonerar du kring budskapen?

   Jag tror i allra högsta grad på moderna profeter och att människor tar emot budskap direkt från Gud idag. Gud har talat direkt med människor jag känner och direkt till mig till och med. Han är sån ju sån. Levande alltså. Men den här sidan/boken och tilltalet, även om det jag ögnat igenom lite snabbt nu tycks gå i linje med Bibeln, så ger det mig ändå starka varningssignaler.

   1. HERREN HAR SAGT:

    The end is coming. All these plans of all these people mean nothing. Only what your Lord Jehovah, Jesus Christ, and the Holy Spirit say – is what is important! People do not understand that, because they do not know God. They have God in a box and they control the box. They control what their god does, does not do. What he can do. What he won’t do. They will be sadly mistaken when the God of the universe, the God of all destroys their box.

    http://prophecy.org.il/1658-prophecy/

    1. Jag tycker att den här sidan är läskig. Lyssna på ljudinspelningen, vad håller människan på med? Tycker du att det här är en bra sida, du som postar? Kan du i så fall säga varför?

 4. Ber också att det inte är för sent.. Ber att kvinnan inser att låter hon sig övertalas till abort kommer hennes relation med mannen högst troligt aldrig bli hel igen. Men behåller hon barnet, som hon uttrycker att hon vill, förlorar hon kanske mannen men hon kommer aldrig ångra frukten av deras tidigare kärlek – barnet. Mannens fruktansvärt egoistiska agerande har i vilket fall som helst lagt grunden för att relationen inte lär hålla efter en ev abort. För vem orkar fortsätta vara tillsammans med en man som inte förmår känna in ens djupaste smärta och sorg utan krasst kan välja bort ett nytt liv för sin egen bekvämlighets skull? Hur ska kvinnan orka dela sin fortsatta vardag med mannen som krossat det vackraste gåva hon någonsin burit inom sig? Mannen har med sitt krav skrivit under inte bara sitt barns utan också relationens dödsdom. Om den fullföljs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *