Detta tyckte jag om öländska kroppkakor #mat #semester

Idag köpte jag kalla öländska kroppkakor som jag tog hem och kokade upp till middag. Jag ville väldigt gärna veta hur kroppkakor smakar. De ser ju ut ungefär som palt och tycks vara fyllda på ungefär samma sätt som palt – så det kanske är som palt, tänkte jag. 

Men det smakade inte alls som palt. I stället för gott så var det äckligt. Alltså – det var inte motbjudande. Inte till en början. Det gick an. Det gick ner i magen. Men efter att jag ätit två kroppkakor så var det som att jag ville spy när jag såg på tallriken. Det var som att det som för en stund sen gick ner hade förvandlats till en sörja som våldförde sig på mina näthinnor. 


Ni ser ju. 

Jag hade en kall kroppkaka kvar som jag hade tänkt spara till frukost men den slängde jag ifrån mig som en påse mjöl som man har hittat en hästpya i. 

Nu har jag smakat kroppkaka och jag kan inte säga att det var sista gången, men kanske var det sista gången. För jag gillade det inte. 

Ät palt i stället om du ska äta en grå degklump som kokats i en gryta. Det är mycket godare. Helst flatpalt. Har aldrig fattat detta att fylla mat med fläsk. Huvva. 

Jag är ledsen Öland detta är inget personligt mot dig och ditt folk. Det är bara en fråga om smak. 

Nån fler som testat? Vad tyckte ni?

6 åsikt på “Detta tyckte jag om öländska kroppkakor #mat #semester

 • 13 augusti, 2017 kl 08:40
  Permalink

  Så fruktansvärt äckligt ?

 • 13 augusti, 2017 kl 21:05
  Permalink

  Aldrig provat varken det ena eller det andra. Men med tillräckligt mycket lingonsylt går väl allt ner!

   • 15 augusti, 2017 kl 20:24
    Permalink

    Är sällan norr om Hallandsåsen, och här är dåligt med palt här nere☺️

 • 14 augusti, 2017 kl 19:49
  Permalink

  Faktum är att jag åt sådana där öländska färdigkroppkakor till lunch idag. Jag steker dem dock, har aldrig testat att koka (har alltid tyckt att uppstekt dagenefter-palt är godare än den nykokta också). Jag anser att det är ganska gott med kroppkakor. Min bebis höll med. Han tenderar visserligen att gilla allt så länge det inte råder några tvivel om att det inte är barnmat. Ungefär på samma sätt som han gillar att leka med (läs: tugga på) allt som helt uppenbart inte är leksaker.

 • 14 augusti, 2017 kl 20:46
  Permalink

  Kroppkakor – och all annan mat med den fruktansvärda kryddpepparn – kan dra dit pepparn växer. Den goda pepparn alltså. Palt 4 lajf!

Kommentarer är stängd.