Ny snygg & fräsch Bibel att ha i väskan

Jag är väldigt förtjust i den Bibel jag har men tyvärr är den lite stor för min väska. Så därför har jag fixat en ny snygg Bibel i ett mindre format. Erkänn snygg!


Och eftersom detta kommer att vara den Bibel jag har med mig när jag är ute och far så har jag underlättat bläddringen med ett sånt här register.

Är det bara jag som får en rysning av denna underbara syn?

Översättningen är Svenska Folkbibelns översättning. Jag tycker att den är bäst av de som jag har provat på hittills. Till exempel finns det en översättning av Nya Testamentet som heter Reformationsbibeln som “alla som är nåt inom kristendomen” hyllar väldigt mycket, men jag är inte lika förtjust, haha. Tycker inte att det är nåt bra flyt i den.

Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera Bibeln (oavsett hur den ser ut eller vilken storlek den har). Den är som en fräsch bris i både hjärta och själ. Det coolaste med den är nog att den är så himla öppen och vanlig (åtminstone här i Sverige) men att den trots detta ändå är en såpass välbevarad hemlighet. De som står utanför tron ser Bibeln och liksom “vad är det här för gammal dammig och förlegad bok?”.

Hetaste tipset är att läsa den med den helige Ande, för det är han som avslöjar hemligheterna. Helig Ande är Guds egna Ande, och eftersom Bibeln är Guds ord så är det egentligen inte konstigt att det händer grejer när de får samverka. Om ni undrar hur man får helige Ande så fick jag honom när jag på fullaste allvar vände mig till Jesus i bön och bekände att jag behöver honom och vad han gjorde på korset.

Tycker ni att det är svårt att på allvar vända er till Jesus (tro kan vara ganska svår att pressa fram hux flux) så kan ni be honom om att plocka bort det som står i vägen mellan er och honom. Gud hör all bön, även den som man ber utan nån direkt tro på honom. Han hör liksom… allt.

Men nu ska jag inte börja skriva om massa grejer, jag ville mest visa hur snygg min nya Bibel är.

Ha de bra!

10 åsikt på “Ny snygg & fräsch Bibel att ha i väskan

 • 1 juli, 2017 kl 09:12
  Permalink

  Riktigt stilig bibel! Tycker du gör rätt i att använda folkb. Av den grekiskan jag begriper tycker jag folkb. översätts i en bra kombination med troget texten på begriplig svenska! Gillar din blogg!

 • 1 juli, 2017 kl 15:20
  Permalink

  Men nu blev jag väldigt sugen på att köpa en ny bibel – så himla snygg!! Följer du nån bibelläsningsplan?

  • 1 juli, 2017 kl 17:42
   Permalink

   Ja jag följer en på youversion (app) som heter As it happened , där de har försökt få skeendena i kronologisk ordning. Inte min favorit-bibelläsningsplan men nu är det inte så långt kvar. Får se vad jag testar härnäst.

   • 1 juli, 2017 kl 18:17
    Permalink

    Jag brukar också använda youversion men kommer av mig hela tiden! 🙂

    • 2 juli, 2017 kl 16:56
     Permalink

     Jag tycker att den är jättebra! Jag brukar försöka börja dagen med att läsa några verser och då är det skönt att ha det på mobilen. Sen när jag är uppe så följer jag planen, men läser ut min bibel i stället. Tycket det funkar supert 🙂

 • 2 juli, 2017 kl 10:19
  Permalink

  Hej Sonja! Ska du till Hönökonferensen i veckan?!

  Ha en fin sommar:)

  • 2 juli, 2017 kl 16:58
   Permalink

   Nej tyvärr, den har jag knappt hört talas om, och så jobbar jag! Men soon enough kanske jag är så väletablerad som kristen att jag åker på konferens. Det skulle ju även underlätta om min man vore kristen. Böneämne 😉

 • 2 juli, 2017 kl 19:43
  Permalink

  Ordet är levande och det finns inget substitut för det och har aldrig funnits det heller. Gud ledde mig tämligen omgående till att använda King James på engelska (har inga svårigheter med engelska), därför är jag mycket mycket tacksam för just Reformationsbibeln, men jag tycker inte jag är något särskilt för det, det är bara nåd och åter nåd. För mig, om Svenska Folkbibeln flöt, så forsar Reformationsbibeln!

  • 2 juli, 2017 kl 22:59
   Permalink

   Det är fint att du inte tycker att du är förmer för att du föredrar reformationsbibeln 😉

 • 20 juli, 2017 kl 20:55
  Permalink

  Supersnygg! Jag tror jag måste köpa en likadan. ?

Kommentarer är stängd.